Kan du huske din gamle telefon? Derfor er den blevet populær igen

Foto: Shutterstock

De såkaldte ‘dumbphones’ vinder frem overalt i verden.

Når du læser denne artikel, gør du det muligvis fra din smartphone, som du i øvrigt også bruger til at hav af andre mere eller mindre nyttige ting i hverdagen.

Faktisk er det svært at forestille sig en tilværelse uden smartphones, da de fleste mennesker i dag er afhængige af de mange funktioner og muligheder, som den moderne mobiltelefon giver os.

Men hvis du tænker tilbage, så fandtes der skam en tid før eksempelvis iPhonen - en tid hvor man rendte rundt med en klodset og tung mobil i lommen, der ganske vist hverken havde farveskærm eller internetadgang, men som til gengæld bød på sms-beskeder i mange afsnit, polyfoniske ringetoner samt farverige covers til både for og bag man selv kunne skifte.

Læs også

Tragedie hos ældre ægtepar: Mand har dræbt sin kone og begået selvmord

Selvom disse telefoner, der - modsat nutidens smartphones - populært refereres til som ‘dumbphones’, kan virke oldnordiske i dag, så har flere og flere mobilbrugere verden over faktisk droppet deres moderne Samsung, iPhone eller Huawei og har i stedet anskaffet sig en klassisk mobiltelefon. Det skriver Independent.

Allerede i februar sidste år kunne Nokia glæde mobil-nostalgikere verden over ved at genudgive en ny version af den legendariske Nokia 3310. Selvom 00’ernes største telefon-succes i den nye udgave havde gennemgået et mindre ansigtsløft samt en del indre ændringer, så mindede den stadig om den gamle og simple model, som millioner af mennesker har tilbragt millioner af timer på at spille Snake.

Og netop det ‘simple’ er grunden til, at ikke bare Nokia 3310, men også en stribe andre gamle telefoner vinder indpas.

Læs også

Juhuu - sommeren vender tilbage: Her bliver det op til 27 grader

Alene sidste år steg salget af ‘dumbphones’ nemlig med fem procent - en telefon der ellers var blevet erklæret død.

Men i en verden hvor teknologien er ved at vokse mange mennekser over hovedet, vælger flere og flere at gå tilbage til en enkelt telefon, der kun kan ringe og skrive sms’er.

Til sammenligning steg salget af smartphones kun med to procent, og dermed er der virkelige kommet skub i de gamle modeller.

Læs også

Glad Linse afslører: ‘Jeg har fundet en mand’

En af hovedargumenterne for udskiftningen skal findes i, at smartphones i dag er en voldsom tidsrøver for mange mennekser, og ved at gå tilbage til en simpel mobiltelefon, fristes man ikke til at tjekke mobilen hvert andet minut eller sidde med den ved middagsbordet.

Tilmed høster de gamle telefoner stor popularitet hos ældre mennekser, der finder de nyeste telefoner for komplicerede.

Den nye udvikling kommer - muligvis - som en tiltrængt opvågning for mange mennekser. En ny undersøgelse blandt briter har nemlig vist, at hele 78 procent af de adspurgte mente, at de ikke kunne leve uden deres smartphone.

Læs også

Ung mand trådte ind på værtshus med tv under armen: Hans forslag fik straks folk til at tilkalde politiet

Ligeledes har en undersøgelse, foretaget på vegne af engelske Ofcom, vist, at 92 procent af de adspurgte mente, at det var essentielt med en mobiltelefon, der havde internetadgang.

Om udviklingen også tager fart i Danmark, vil kun tiden vise, men nu kender du muligvis årsagen, hvis du en af dagene opdager, at din sidemand i bussen spiller Snake på sin gamle Nokia.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip