Knud Erik på 78 år rejste fra plejehjemmet til Thailand på få minutter - og var rørt til tårer

Foto: TakeawalkVR

Da 78-årige Knud Erik fra Kolding fik et par VR-briller på, blev den kolde eftermiddag på plejehjemmet erstattet af en tur til et solfyldt thailandsk ferieparadis.

Det er nemt at drømme sig væk, når vejret udenfor vinduet er gråt og trist. 

For mange ældre, der ikke længere er helt mobile, er en rejse udelukket. Men nu er der en måde, hvor ældre borgere alligevel kan se nye dele af verden, som Knud Erik oplevede, da han fik et par VR-briller på (virtual reality, red.) og blev transporteret til Thailand. 

- Hold da op, det glemmer jeg godt nok aldrig det her, siger den 78-årige Knud Erik, der er tydeligt rørt, da turen med VR-brillerne til Thailand er overstået. 

Læs også

Jette raser over kommunes nytårsmenu til ældre: Skandaløst og uværdigt måltid

Bag initiativet står firmaet TakeawalkVR og direktør Jesper Roy Nørklit:

- Jeg får den ide, hvor jeg godt kunne tænke mig at se ældre, der fik VR briller på og ved hjælp af brillerne transportere dem til et andet sted hen, siger Jesper Roy Nørklit til Dagens.dk

Han har derfor besøgt flere plejecentre, hvor han blev overrasket over de ældre borgeres reaktion. 

- Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, da vi skulle introducere VR-brillerne til de ældre, men de var meget nysgerrige og helt vildt positive. Jeg tænkte jo bare at det var fedt, for nu kan de komme ud og opleve verdenen, som alle andre, siger Jesper Roy Nørklit. 

Besøget hos Knud Erik i Kolding var dog noget særligt for direktøren. 

Læs også

Hjemmehjælper på besøg hos borger – hvad der ligger i hans køleskab, får hende til at skynde sig væk

- Jeg har set alle reaktioner nu, så der er ikke mange overraskelser tilbage nu. Men jeg bliver sindssygt rørt, hver gang jeg ser så stærk en reaktion, som den Knud Erik viser. Man er jo en kold skid, hvis man ikke bliver påvirket af det her, siger Jesper Roy Nørklit til Dagens.dk.

Firmaet bag VR-teknologien er allerede nu i snak med flere kommuner om at kunne tilbyde teknologien til kommunernes ældre borgere. 

- Håbet er, at det bliver til en forretning i fremtiden. Men lige nu er det nysgerrigheden og lysten til at gøre en forskel, der driver værket, siger Jesper Roy Nørklit. 

Se den rørende vdeo med Knud Erik herunder

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip