Kommer det nu? Apple ser endelig ud til at tackle ældgammelt problem

Foto: Shutterstock.com

Det ser endelig ud til, at Apple er ved at løse et ældgammelt problem. Folk har længe eftersøgt mulighedne for, at man ved hjælp af sin iPhone kunne finde sine glemte eller stjålne ting. Det bliver nu muligt.

Det føles næsten som i går, hvor man sad hjemme på sit værelset og spillede såkaldte bip-bip spil på en lille billig håndholdt konsol. I dag ved de yngre generationer ikke engang, hvad sådan et spil er, og det skyldes, at teknologien bare brager frem ad.

En ting som teknologien ikke har løst endnu, eller hvert fald som Apple ikke har haft styr på endnu, har været en teknologi, så man kunne opstøve sine glemte eller stjålne ting.

Forholdsvis tidligt var det muligt med ‘Find my Phone’ at lokalisere ens iPhone, hvis man havde glemt den et sted, eller hvis en uvedkommen havde fået fingrene i den. Til gengæld var det ikke muligt for din iPhone at lokalisere, hvor du havde smidt dine nøgler, hvor du havde tabt din pung, eller hvor henne du nu havde lagt din fjernbetjening.

Det ser dog endelig ud til, at Apple har fundet en løsning på dette, hvert fald de to første problematikker og faktisk lader det til, at vi ikke skal vente længe på en udgivelse.

Læs også

Google vil give gratis advarsler mod fartkontroller

I april bragte Guilerme Rambo fra 9to5Mac.com et rygte om, at Apple i den nærmeste fremtid ville være klar med deres helt eget produkt, hvor man via sin telefon kan tracke sine ting i hverdagen.

Det er næsten en bekræftelse

Den røg som Guilerme Rambo fra 9to5Mac.com startede i april, har dog udviklet sig til en brand, da Rambo og hans kollega Steve Moser, nu er gået igennem koden til det nye styresystem iOS 13.

Steve Moser skrev på sin egen twitter i går, hvad tag1,1 i iOS-koden var, og han hentydet kraftigt til, at det havde noget med Apples nye tracker-enhed at gøre.

Hans kollega Guilerme Rambo valgte at uddybe:

“Nu indeholder betaudgaven af iOS 13 en tilføjelsespakke til en enhed, der har fået produktbeskrivelsen ‘Tag1,1’. Denne type af tilføjelse bruges til at parre enheder ved nærhed. På samme måde som AirPods og HomePod kan parres til en brugers enhed,” lyder det fra Rambo ifølge Macrumours.com

Han tilføjer, at der i koden også er et lille glimt af, hvilken enhed der er tale om, og han føler sig helt overbevist om, at enheden med kodenavnet B389 er en trackerenhed, så du kan finde dine ting.

Det estimeres, at denne enhed vil blive udgivet i forbindelse med udgivelsen af de nye iPhones og den offentlige udgivelse af iOS 13 i september.

Trods at det først er her i 2019, at det peger mod en lancering af dette produkt, så har det faktisk været muligt at tracke sine ting tidligere. Tilbage i 2013 udgav virksomheden Reveal Labs faktisk en enhed kaldet 'Tile', som man kunne sætte fast på ens private ting og derefter sporer dem.

Med den nye enhed fra Apple, vil det være muligt at sætte faste placeringer på ens telefon, så du ikke får notifikationer eller advarsler, hvis du lader din arbejdscomputer stå på kontoret.

Læs også

Det skulle jo komme: Cyklister rasende på bilist, der overhaler og derefter bremser hårdt op

 

 

 

Dagens Gossip