Ny teknologi kan spotte din mobil under kørsel – Bliver testet nu

Det kan være virkelig farligt at køre rundt i trafikken, mens man benytter sig af sin mobiltelefon. Nu skal en ny teknologi være med til at forebygge, at folk benytter telefoner under kørsel.

Mens det ofte har været fart, der har været årsag til ulykker i trafikken, så er der kommet flere ulykker, hvor det eksempelvis er brugen af håndholdte mobiltelefoner, der bærer skylden. Mange bilister føler sagtens, at de kan have et ene øje på telefonen, mens de fortsat holder øje med trafikken, men pludselig sker der måske en nødbremsning forude, og så er det for sent.

En ny teknologi er således blevet udviklet for at holde folk fra at bruge deres telefoner, mens de sidder bag rettet, og denne teknologi skal til at blive testet.

Helt præcist så bliver den nye teknologi i første omgang testet i England, hvor det er Hampshire og Thames Valley Politi, der skal afprøve dem. Teknologien fungerer på den måde, at der bliver placeret en sensor i nærheden af en vej, og den sensor kan så spore, om der er en mobiltelefon. Hvis det er tilfældet, så sender den et signal til en lystavle længere forude, som viser et billede af en telefon med et kryds over.

Meningen er, at bilisterne så skal blive opmærksomme på, at de ikke skal benytte deres telefon under kørsel.

Ikke helt fejlfri

Teknologien er dog ikke helt fejlfri, og det som der faktisk er vigtigste at spore, har den ikke mulighed for at finde ud af. Teknologien kan nemlig ikke se, om føreren af bilen er i færd med at bruge telefonen, eller om den blot ligger i lommen eller hos en anden passagerer i bilen.

Den nye teknologi opfanger, hvis en mobiltelefon har sit bluetooth-signal tændt.

”Teknologien kan spore, når bluetooth bliver benytte, men den kan altså ikke spore, om føreren bruger sin telefon. Skiltet bliver dog stadig aktiveret, så det kan minde bilisterne om, at de ikke skal bruge telefonen, mens de kører,” fortæller ens talsmand fra de to politienheder ifølge The Sun.

Teknologien der nu bliver testet i England, bliver støttet af Kate Goldsmith, der mistede sin blot 11-årige datter i et færdselsuheld, hvor en lastbilchauffør ramte en bil. Chaufføren sad og skiftede sange på sin telefon under kørsel, og det førte til det frygtelige uheld, der tog livet af fire personer.

”Jeg støtter den her kampagne og byder velkommen til enhver teknologi, der kan hjælp med at uddanne folk, så de stopper med at benytte deres mobiltelefon under kørsel. Min datters død kunne være undgået. Vær venlig ikke at benyt mobiltelefonen, mens man kører. Det er ikke risikoen værd,” fortæller hun ifølge det britiske medie.

Hvis den nye teknologi viser sig at være en succes, vil det højst sandsynligt også sprede sig til andre lande. Blandt andet Danmark.

Læs også

Regeringen vil ændre på karakterskalaen – Se de nye karakterer her

 

 

Dagens Gossip