Pave Francis bestiller 100% Co2-neutral bil af dansk entreprenør

Foto: Fisker

Pave Francis arbejdet i øjeblikket på at få en ny elektrisk Pave-bil, der vil give folk mulighed for at se lederen af den katolske kirke bevæge sig rundt på en miljøvenlig måde.

Det nuværende øverste hoved af den katolske kirke, Pave Francis, er på mange måder en af, hvis ikke den mest progressive Pave nogensinde, og har på flere nøglepunkter i den katolsk tro brudt med de meget konservative holdninger og tankegange.

Derfor er det på ingen måde overraskende, at Pave Francis er den første pave, der ikke bare forholder sig til klimaændringer, men overhovedet for alvor anerkender deres eksistens. 

Læs også

Ny 'Titanic' på vej: Forlystelsespark genskaber forlist skib for 960 millioner kroner

Paven har nu taget endnu et skridt, i den symbolske kamp mod klimaforandringer, og har besluttet, at hans næste bil, skal være grøn.

Bilen vil blive produceret af det nye elbil-mærke ‘Fisker’, den nye ‘Popemobile’ vil komme i form af en slank, moderne SUV, der har en flot, og yderst moderne glaskuppel, for at give tilskuere den bedste udsigt til paven, og han til dem - det skriver Unilad.

Køretøjet er en verden væk fra nogle af tidligere pavers transportmidler, der har strakt sig over alt fra hestevogne til cabrioleter og jeeps, til lastbiler som de valgte bilproducenter sikkert har kunne transportere paven fra en offentlig optræden til den næste.

Pave Frans fik et første kig på sin nye bil under et privat møde med Fisker-medstiftere Henrik Fisker og Geeta Gupta-Fisker torsdag 20 maj. Her kunne selskabet annoncerer planer om at levere, hvad de selv kalder et ‘one-of-a-kind’ køretøj næste år.

Og skulle man ikke være indviet i de indre kredse af top-entreprenører, er det da værd at bemærke, at Henrik Fisker er dansker. 

I en udtalelse om den kommende pave-bil, forklarede Henrik, at oprettelsen af den unikke elbil var påvirket af pavens bevidsthed om klimaproblematikker. 

Ud over at være udstødningsfri, består køretøjet af "en række bæredygtige materialer, herunder tæpper fremstillet af genanvendte plastflasker fra havet" samt et soltag.

Henrik forklarede: "Jeg blev inspireret da jeg læste, at Pave Frans er meget bevidst om miljøet og konsekvenserne af klimaforandringerne for fremtidige generationer."

 

 

Afsløringen af bilen kommer efter pave Frans tweeted i denne uge, at "teknologi baseret på brugen af stærkt forurenende fossile brændstoffer skal udskiftes uden forsinkelse."

Han fortsatte: "Der er grund til at håbe, at menneskeheden ved indgangen til det 21. århundrede vil blive husket, for generøst at have løftet det alvorlige ansvar,”

Henrik Fisker benyttede sig ligeledes af Twitter, da han delte et billede af sin tid og samtale med paven, som han beskrev som en 'ære'. På billedet så man Fisker præsentere Pave Frans for en gengivelser af køretøjet, der viser, hvordan hele opsætningen ville se ud i praksis.

Læs også

Nye bizarre regler i Nordkorea: Modepolitiet slår til

Fisker tweetede: "Han er så opmærksom om vores ansvar over for miljøet og for vores kommende generationer! Ser frem til at lave den første af ALLE elektriske Popemobiler,”

Den kommende pave-bil er baseret på Fiskers nye Ocean SUV, som virksomheden allerede har modtaget mere end 16.000 ordrer på. Fisker har ikke afsløret, hvor meget pavens modificerede version vil koste, men prisen for bilen starter ved cirka 230.000 kroner i USA.