Stor fejl har ramt iPhones med Facebook

Foto: Shutterstock.com

Der er opdaget en stor fejl hos iphone-brugere, der benytter sig af Facebook på deres telefon. Appen åbner ens kamera helt uden tilladelse.

Hvis du har en iPhone, hvor du benytter dig af Facebook, så er der stor sandsynlighed for, at du bliver ramt af denne nye fejl, som tilfældige Facebook-brugere erfarede forleden.

Fejlen gør, at når du begynder at scrolle ned gennem dit Facebook-feed, så vil din telefons kamera automatisk blive aktiveret. Dermed vil du i baggrunden kunne se, at dit kamera er i brug, selvom du ikke har givet tilladelse til det.

Læs også

Advarsel mod MEGET populær app: Kan automatisk tilmelde dig betalingstjenester

Facebooks vicepræsident Guy Rosen har ifølge The Next Web udtalt, at der er tale om en fejl, og at Facebook vil undersøge sagen nærmere.

Medierne The Next Web og CNET har fundet frem til, at fejlen sker på de iPhones og iPads, der har iOS 13 og iPadOS 13 installeret. Derudover kræver det naturligvis også, at man har Facebook-appen installeret, da det er i Facebook, at fejlen opstår.

Herunder kan du se, hvordan fejlen opstår.

 

Sådan kan du få det til at stoppe igen

Det er muligt at sætte en stopper for Facebooks brug af dit kamera, men den er ikke så effektiv, hvis du på nogle tidspunkter gerne vil benytte dit kamera i appen.

Måden du kan gå ind og få det til at stoppe på, er ved at gå ind i dine indstillinger og derefter ‘anonymitet’, hvor du så kan vælge hvilke tilladelser du vil give Facebook.

Her kan du altså vælge, at Facebook ikke må få adgang til dit kamera. Vælger du denne løsning, vil dit kamera ikke automatisk tænde, når du benytter dig af Facebook.

Hvis du på et senere tidspunkt ønsker at benytte dit kamera i Facebook-appen, eksempelvis til at tage et billede, så er du nødt til at gå ind og tillade, at Facebook får adgang til dit kamera igen.

Læs også

17 apps er inficeret med virus: Slet dem fra din telefon med det samme