1 ud af 4 danskere ved ikke hvad dette skilt betyder

Skrevet af Henrik R

42 uger siden

|

04/08/2023
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Det blå skilt du kan se på billedet i denne artikel, er ofte til stor forvirring for mange danskere. For hvad er det helt præcist, det egentlig betyder?

Dagens topnyheder

Der findes rigtig mange færdselstavler i Danmark, og når du tager kørekort, er det rigtig mange af dem, du kommer forbi.

Løbende kommer der dog nye færdselstavler til, blandt andet disse to du kan læse i artiklen herunder, men det er ikke kun de nye tavler, som volder problemer for danskerne.

Mange danskere har nemlig en fornemmelse af, hvad flere færdselstavler betyder, selvom det faktisk ikke helt er det. Dette er ofte tilfældet ved færdselstavler, der viser sammenfletning eller vognbaneskift, men det er også tilfældet med skiltet øverst i denne artikel.

Denne færdselstavle vil du oftest se steder, hvor det går op ad bakke. Tavlen viser to spor, og i det ene spor står tallet 80. Men hvad betyder det så? Må man kun køre 80 km/t i det venstre spor, anbefales det, at man kører 80 km/t i venstre spor, eller skal man mindst køre 80 km/t for at være i det venstre spor?

I en quiz som mediet Samvirke.dk tidligere har kørt, var der 25 % der svarede henholdsvis første og anden svarmulighed, mens 75% altså svarede korrekt.

Når du ser skiltet som øverst i denne artikel, så skal du altså mindst køre 80 kilometer i timen, hvis du vil køre i det venstre spor. Ønsker du ikke at køre 80 eller derover, så skal du altså holde dig i højre spor.

Skiltet ses også med andre tal end 80. Herunder kan du eksempelvis se færdselstavlen med tallet 50, og dermed skal du altså mindst hole 50 km/t for at køre i det spor, hvor skiltet vises.

Færdselsskilt D 55