Alt for mange danskere laver en fejl, når de ser sådan et skilt i trafikken

Skrevet af Henrik R

02/03/2024
Alt for mange danskere er i tvivl om, hvad man egentlig skal gøre, når man ser et skilt som dette i trafikken.

Mest læste i dag

Du kommer kørende i trafikken, og pludselig støder du på et skilt som det, du kan se øverst i denne artikel. To vejbaner bliver pludselig til en, men samtidig kommer der også en drejebane.

Ifølge FDM så er det hele 3 ud af 4 danskere, der faktisk er i tvivl om, hvad loven siger, når man kommer til sådan et skilt.

Det store spørgsmål er nemlig, om der er tale om en sammenfletning eller et vognbaneskift. Reglerne er nemlig forskellige, hvis der er tale om det ene fremfor det andet.

Sammenfletning

Det du ser på tavlen øverst i artiklen, er en sammenfletning. Dette er selvom, at det til al forveksling ligner skiltet for vognbaneskift. Forskellen er dog, at på et skilt med vognbaneskift, er der stiplede linjer mellem, og det gør altså hele forskellen.

Når der er tale om en sammenfletning, som på ovenstående billede, så skal begge biler tage højde for hinanden og det vil primært være den forreste bil, der vil have forkørselsret i forhold til sammenfletningen.

Kører du i venstre spor, og der holder en bil i højre spor foran dig, så venter du pænt på, at han kommer ind foran, før du kører. Holder du derimod foran, vil du lade ham flette ind bag dig.

Vogbaneskifte

Mange tager dog fejl af de to skilte, og ved et vognbaneskifte, er det personen der vil skifte vognbane, der skal sørge for, at vedkommende ikke er til gene for de andre trafikanter. Det er altså denne person, der bærer alt ansvaret.

Herunder kan du se forskellen på et skilt med vognbaneskift og et med sammenfletning.

Dette skilt viser 'sammenfletning'

Dette billede er en skilt der viser 'vognbaneskifte'

Kan du forklare, hvad skiltene i disse nedenstående artikler betyder?