Chokerende mange danskere ved ikke, hvad dette skilt betyder

Skrevet af Henrik R

03/08/2023
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Cirka hver anden dansker forstår ikke, hvad skiltet med zone 40 betyder.

Mest læste i dag

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige slags færdselstavler, der viser hvilke regler der er gældende i trafikken.

Nogle er kommet til efter at folk har fået deres kørekort, og derfor er det helt acceptabelt, at man ikke nødvendigvis kan genkende hver enkelt tavle der findes.

Der er dog mange tavler, der 'altid' har været der, og der er flere af disse, som danskerne desværre ikke er super skarpe til at forstå.

Herunder kan du se en tidligere artikel med et andet vejskilt, som 3 ud af 4 danskere ikke kan forstå.

40 zone

Dette skilt ved kun cirka hver anden dansker, hvad betyder.

Skiltet du kan se øverst i denne artikel er et såkaldt '40 zone' skilt. Du vil oftest støde på dette skilt i områder, hvor der er beboelse.

Men hvad betyder dette skilt egentlig, og hvorfor er der så mange danskere, der ikke er klar over, hvad det præcis betyder?

Ifølge en artikel fra FDM, så er det kun 52% af danskerne, altså cirka hver anden, der har forstået betydning af skiltet. De sidste 48% forstår dermed ikke den endelige betydning af skiltet.

En stor del af danskerne tror således, at skiltet betyder, at man højest må køre 40 kilometer i timen, når man passerer skiltet. Dette er dog ikke tilfældet.

Skiltet er blot en opfordring, og du bør derfor ikke køre mere end 40 kilometer i timen, når du passerer det, men du bliver ikke straffet, hvis du kører den hastighed, du rent faktisk må køre. Ofte vil dette være 50 kilometer i timen, eftersom skiltene oftest er placeret i byer.

Det samme er gældende, hvis du ser et andet blåt skilt, hvor der står Zone og eksempelvis 30 over. Du må således gerne køre hurtigere end 30 kilometer i timen, men det anbefales ikke, at du gør det.