Få centimeter kan koste dig 2.500 kroner: Holder du rigtigt ved rødt lys?

Henrik R

2 uger siden

|

07/07/2024
Trafikken
Foto: Shutterstock.com
Der er tale om få centimeter, som kan blive afgørende for, om du får en stor bøde.

Dagens topnyheder

Det er almindeligt kendt, at man skal stoppe for rødt lys i trafikken. Men vidste du, at selv en lille fejl kan koste dig dyrt?

En overtrædelse af denne regel kan nemlig resultere i en bøde på 2000 kroner, 500 kroner til offerfonden og et klip i kørekortet.

Hvad er reglen?

Ifølge Færdselslovens §4 skal alle trafikanter efterkomme de anvisninger, der gives ved færdselstavler, afmærkning på kørebane eller cykelsti, signalanlæg eller på anden måde. Når der er rødt lys, skal kørende standse før stoplinjen. Det betyder, at hele bilen skal være bag stoplinjen.

Hvad er fejlen mange laver?

Mange tror fejlagtigt, at det er nok, at bilens hjul holder bag stoplinjen. Men det er ikke tilfældet. Hvis bare en del af din bil, for eksempel kofangeren, krydser stoplinjen, tæller det som at have kørt over for rødt lys.

Hvad er konsekvensen?

Konsekvensen er en bøde på 2000 kroner, 500 kroner til Offerfonden og et klip i kørekortet for at have kørt over for rødt lys.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvor bilen er placeret i forhold til stoplinjen, når du holder for rødt lys.

Dennis Lauge, der er chefkonsulent i FDM, forklarer: "Det er ikke usædvanligt, at der gives bøder for at trille frem over stoplinjen, selvom der er rødt – det kan fx ses i diverse tv-programmer, der følger færdselspolitiets arbejde."

Så næste gang du holder for rødt lys, så husk at hele bilen skal være bag stoplinjen. Det er en lille detalje, der kan spare dig for en stor bøde og et klip i kørekortet.