Her er de biler, der går mest i stykker

Skrevet af Emil Martesen

18/01/2024
Foto: Shutterstock
Her er navnene på de biler, der går mest i stykker.

Dagens topnyheder

Når snakken falder på bilvalget, så er det som ofte i forbindelse med om det er på tide, at vælge en elbil fremfor en diesel- eller benzinbil.

Men der er også en lang række andre parametre som giver anledning til panderynker.

Og der er da heller intet, der fanger folks opmærksomhed mere end en 'god' rædselshistorie om specifikke bilers pålidelighed - og det er heller ikke fordi, at internettet ligefrem halter i henhold til den slags historier.

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke biler der holder, og hvilke der ikke gør, fordi der er så mange forskellige meninger og ikke nok konkrete data.

Men hvem kender bedre til upålidelige biler end en vejhjælpstekniker? De er jo dem, vi ringer til, når vores bil står af.

Drive.com.au har snakket med Rob, der er vejhjælpstekniker og har været i faget i næsten 20 år. Han har givet svar på, hvilke biler, der ifølge ham oftest bryder sammen.

Rob fortæller, at de små Chevrolet Cruze-biler og den mellemstore SUV Chevrolet Captiva er nogle af de værste, og han foreslår, at folk holder sig fra dem.

"Alt er galt med dem. Ledningsnettet går i stykker, batterier går i stykker, generatorer går i stykker. Hjullejer, drivaksler, gearkasser - you name it - går i stykker".

Han advarer også mod Ford Focus fra omkring 2010 - især anden generation. Ifølge Rob har de mange problemer, som revnede plastdele i motorrummet og elektriske fejl.

Og hvis du overvejer en brugt Fiat, Chrysler eller Jeep, så bør du også tænke dig om en ekstra gang. Rob siger, at han ville undgå alt fra Chrysler-, Jeep-, Dodge- og Fiat-familien på grund af deres mange elektriske problemer og upålidelighed.

Rob råder til, at hvis du køber brugt, så sørg for at bilen har garanti.