Kun få danskere er klar over det: Din danske p-skive er ugyldig i Tyskland

04/08/2023 10:11

Henrik R

Trafikken
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Mange danskere vil formentlig blive overraskede over at modtage en bøde, selvom p-skiven er blevet indstillet i Tyskland. Men hvis du bruger en dansk p-skive, er det grund nok til at få en bøde.

Mest læste i dag

Hvis du planlægger at køre og parkere i Tyskland, er det vigtigt at være opmærksom på de specifikke regler og forskrifter, der gælder for brugen af parkeringsskiver (P-skiver). Den tyske lovgivning er meget specifik omkring, hvordan en p-skive skal se ud og bruges, og derfor er den almindelige danske p-skive faktisk ikke gyldig, og det kan resultere i en bøde

I Tyskland skal den hvide pil på en parkeringsskive indstilles på en streg, ikke et mellemrum. Dette er en vigtig forskel fra den danske p-skive. Desuden skal p-skiven i Tyskland indstilles til den næste påbegyndte halve time.

Det er også vigtigt at huske at afmontere eller tildække din danske p-skive, når du parkerer i Tyskland. Kun den tyske p-skive skal være synlig. Dette er for at undgå forvirring eller mulige bøder.

Sådan kan du få en gratis tysk p-skive

Du kan hente og printe en tysk parkeringsskive online. Husk at printe den i den korrekte størrelse og farve for at sikre, at den overholder de tyske regler.

Sådan ser en tysk p-skive ud

Herunder kan du se, hvordan den tyske p-skive ser ud:

Del 1 af en tysk p-skive

Del 2 af en tysk p-skive

Den tyske p-skive fungerer ved, at du placerer den runde del med klokkeslæt bag den blå del. Derefter drejer du skiven, så det korrekte tidspunkt står i det hul, der er i den blå del.

Elektroniske P-Skiver i Tyskland

Hvis du foretrækker at bruge en elektronisk parkeringsskive i Tyskland, skal den være godkendt af de tyske myndigheder. Den skal også kunne indstille sig selv til begyndelsen af den næste påbegyndte halve time, efter at motoren er stoppet.

Ligesom med den manuelle p-skive, bør du også afmontere eller tildække din danske elektroniske p-skive, så der kun er én synlig.