Nye kørekort regler lige om hjørnet: Én ændring skiller sig ud

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

14/03/2024
Trafikken
Foto: Dagens.dk
Èn ændring skiller sig ud.

Dagens topnyheder

De sidder ikke på den lade side i EU.

De er nemlig godt i gang med at ryste posen godt og grundigt, når det kommer til reglerne om kørekort.

Midt i en bunke af forslag stikker det digitale kørekort ud som det mindst markante. Lige nu er dit digitale kørekort kun gyldigt i Danmark, men man er i øjeblikket ved at kigge på, at få et digitalt kørekort gjort gyldigt i hele EU og dermed også Danmark.

Men roen ved det digitale initiativ bliver hurtigt til stormvejr, når man dykker ned i de mere opsigtsvækkende forslag.

Sådan skriver det portugisiske medie ACP.

Blandt de øvrige forslag finder vi ideen om at skrue ned for aldersgrænsen for at få kørekort til både lette og tunge køretøjer.

Det Europæiske Parlament udelukker ikke 17-årige bag rattet - selvfølgelig med en voksen ved deres side til at starte med, som vi kender det.

Når de rammer 18, skal de kunne håndtere noget så heftigt som et køretøj på 4250 kg eller en bus med plads til 16 personer, akkurat som vi også kender det i Danmark.

Men der er endnu mere på tegnebrættet; og det er især værd at kigge på, da det potentielt kan reducere antallet af ulykker på vejene.

Ud over disse forslag er der nemlig planlagt ændringer på hos køreskolerne, der skal have et større fokus på defensiv kørsel, end de allerede har.

Selvom Europa-Parlamentet har givet grønt lys til disse forandringer, er der stadig et par bump på vejen, inden det kan blive en realitet.

Det Europæiske Råd skal nemlig også give deres velsignelse. Går det igennem, bliver det hele til et direktiv, der sætter rammerne, men lader de enkelte EU-lande finde ud af, hvordan de vil implementere det hele.