Skuffende nyt til disse bilejere: Ny aftale er på plads

11/02/2024 11:23

Emil Martesen

Trafikken
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
En ny aftale er på plads.

Mest læste i dag

Den nye politiske aftale, der vil give kommunerne lov til at indføre nulemissionszoner, er et vigtigt skridt i retningen mod en grønnere bilpark. Nulemissionszoner udelukker fossile biler, hvilket betyder mindre luftforurening samt klima- og miljøfordele:

"Vi er rigtig glade for aftalen og ser frem til, at flere kommuner får muligheden for at indføre nulemissionszoner. Partikelforurening har flere negative konsekvenser, som nulemissionszonerne kan mindske", siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, ifølge en pressemeddelelse.

Udover at miljøzoner kan mindske luftforurening, skaber de også et større incitament til at skifte den fossile bil ud med en grønnere bil:

"Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nulemissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030. Det giver bilejerne mulighed for at planlægge deres skift til elbil, så omstillingen bliver mere overskuelig. Flere vil søge over mod elbilen inden 2030, hvorfor de grønne effekter vil kunne ses tidligere", siger Mads Rørvig videre.