Bliver Steven Avery løsladt? Making A Murderer-‘stjerne’ vinder appelsag

Making A Murderer-'stjernen' Steven Avery kan måske se frem til, at han ikke skal tilbringe resten af sit liv i fængsel. Han har netop vundet en appelsag, der kan give ham en ny retssag.

Det er ved at være tre år siden, at den populære dokumentarserie Making A Murderer udkom, hvor man følger en ung Steven Avery, der først blev fængslet i 18 år for en forbrydelse, han ikke begik, og derefter blev han sat i fængsel for mordet på Teresa Halbach, som han måske / måske ikke begik.

Dokumentarserien var på alles læber i løbet af 2016, og i 2018 kom der så en ny sæson, hvor man nu følger Steven Averys nye advokat, som forsøger at bevise, at Steven Avery blev hængt op på mordet, som han angiveligt ikke begik.

Steven Averys nevø, Brendan Dassey, tilstod at have begået mordet sammen med sin onkel, men videoovervågning har vist, at politiet stort set lagde ordene i munden på Dassey, der tilmed havde forstået, at han kunne tage hjem, hvis han blot tilstod.

Dassey var tæt på at blive løsladt i 2016, da en dommer ikke mente, at politiets forhør af den unge dreng kunne bruges som bevis, men en anden dommer holdt fast i beslutningen, og dermed er Dassey fortsat indsat ligesom sin onkel.

Der er dog gode nyheder på vej til dem begge to, da Steven Averys advokat på de sociale medier kunne fortælle, at de har vundet en appel, som i sidste ende kan betyde, at Steven Avery kan få en helt ny retssag.

Staten skal til at forsvare sig

Ganske kort fortalt, så valgte Kathleen Zellner at starte en appel, da hun mente, at justitsministeriet i Wisconsin havde handlet forkert i sagen, og afholdt Zellner fra at undersøge Teresa Halbachs knogler.

Kathlenn Zellner ville teste knoglerne fra DNA, og da hun anmodede om at få dem undersøgt, fik hun besked om, at staten allerede havde leveret knoglerne tilbage til Halbachs familie, og staten testede dem aldrig selv for DNA.

Selvom Steven Avery fik medhold i appellen, så er der stadig et stykke vej til en ny retssag, men hans advokat fortæller, at det er et rigtig stort skridt på vejen.

”Appelretten gav hold i vores forslag om at supplere retten med beviserne om, at knoglerne blev ødelagt. Sagen skal nu pålægges til en kredsret, hvor en ny høring vil finde sted. Kredsretten kan derefter give en ny retssag, og hvis ikke, så ryger den tilbage til appelretten, som kan give en ny retssag. Uanset hvad, så har staten tabt, og det her bevis har potentiale til at gøre hele sagen om, så det er en stor sejr,” fortæller Steven Averys advokat Kathleen Zellner ifølge mediet Newsweek.

Til den kommende høring i kredsretten skal staten nu til at forklare, hvorfor de valgte at aflevere knoglerne så hurtigt tilbage til familien, og på den måde ødelagt mulige beviser. Samtidig gjorde de heller ikke Steven Averys advokater opmærksomme på det, hvilket altså nu har bragt dem i fedtefadet.

Steven Avery er 62 år, og han har siddet fængslet i mere end halvdelen af sit liv. De første 18 år var han fængslet for et mord, han ikke begik, og i de seneste 14 år har han siddet fængslet for et mord, som han måske ikke begik.

Læs også

Vild video: Passagerfly kastes rundt i luften. Folk troede de skulle dø

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip