DR kaprer TV 2-vært

Foto: Shutterstock.

Hun er en vært, der ikke er bange for at stille skarpe spørgsmål, også når stemningen bliver dårlig, lyder det.

’Detektor’ har eksisteret siden 2011, og programmet sender i denne sæson sidste gang fredag og går derefter i gang med at udvikle den nye udgave af ’Detektor’, der er klar til efteråret og kommunalvalget.

Læs også

Anders Breinholt sælger ud: Nu sker det

Her bliver det en ny vært, der kommer til at stå i spidsen for programmet.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Det bliver 27-årige Adina Ren, der bliver vært på programmet. Hun kommer fra TV 2, hvor hun det sidste års tid har været en del af programmet ’Gravergruppen’. Hun har tidligere været på et kort visit på P1 og har arbejdet som journalist på Radio24Syv. 

Den helt rette

Ifølge redaktionschef for ’Detektor’, Jakob Sloma Damsholt, er Adina Ren den helt rette til opgaven: Uforfærdet, nysgerrig og insisterende.

“Adina er først og fremmest en uforfærdet vært, der ikke er bange for at stille skarpe spørgsmål, også når stemningen bliver dårlig. Når ’Detektor’ vender tilbage, bliver det med det kritiske interview som en central del af programmet, og det kræver, at man både har evnen til at høre, hvad der bliver sagt, og til at afbryde og holde fast. Jeg er sikker på, det er en disciplin, Adina vil mestre,” lyder det fra Jakob Sloma Damsholt.

Adina Ren ser også frem til den nye værtsrolle.

“Det bliver så fedt at være med til at udvikle det solide koncept ’Detektor’. Jeg har høje ambitioner, og med den drøm af en redaktion, der er sat, er jeg sikker på, vi kommer til at stille magthavere til ansvar, mens vi driller, oplyser, nørder og underholder lytterne,” udtaler Adina Ren. 

Hun afløser den afgående vært, Camilla Stampe, som skifter til TV 2’s redaktion på Christiansborg, efter otte år i DR, hvor hun siden 2017 har været på ’Detektor’. 

Næste sæson af programmet udkommer fra september, og vil fortsat udkomme både på P1, som podcast og på dr.dk.

Læs også

DR-vært tager imod droppet vaccine: “Helt surrealistisk”