Har du også undret dig? Derfor spilles 'Rumle' fra 'Julehjertets hemmelighed' af en pige

Foto: DR / Facebook

Flere seere har undret sig over, at en 315 år gammel mandlig nisse med fuldskæg spilles af en 15-årig pige i DR's nye julekalender, 'Julehjertets hemmelighed', men det er der faktisk en særlig grund til.

I DR's nye julekalender, 'Julehjertet hemmelighed', møder man blandt andre den 315 år gamle nisse, Rumle, som bor på Lindestrup Gaards høloft. 

Ved første øjekast ligner han en mandlig nisse med sit store fuldskæg, men når han åbner munden, kan man godt blive i tvivl. 

Læs også

'Verdens tykkeste dreng' har tabt sig: Se de imponerende før/efter-billeder

Rumle har nemlig en forholdsvis ung og feminin stemme, og det er faktisk ikke så underligt. 

Selvom Rumle ligner en mand, spilles han nemlig af 15-årige Thea Sofie Lundbak, som altså er en pige. 

Foto: DR / Facebook

Men hvorfor har man valgt en 15-årig pige til at spille en gammel mandlig nisse med et stort skæg? Det er der ifølge Billedbladet en god forklaring på. 

"Der er flere årsager til det," har Poul Berg, der er både forfatter og Instruktør på julekalenderen, udtalt og forklaret: 

"[...] Der er et venskab mellem den her nisse og Karen, og fordi Thea og Karla [som spiller Karen] er jævnaldrende, tænkte jeg, det kunne give noget skønt til deres venskabshistorie i julekalenderen."

Berg har desuden forklaret, at Karla og Thea "klikker godt sammen" i virkeligheden og rent faktisk ér veninder uden for filmens verden. 

"[...] det var en fordel, fordi det kunne give en god kemi," har han forklaret og uddybet, at han desuden synes, at det er sjovt at blande kønnene, når nu Rumle jo ér et magisk væsen. 

"Det var supersjovt at prøve noget nyt, og som Poul siger at få lov at være noget andet. Han er en hyggelig karakter," har Thea forklaret om sin oplevelse med at spille Rumle, der som nævnt bærer et stort skæg - hvilket der faktisk også er en bestemt årsag til. 

Ifølge Berg er det nemlig "sværere" at lave Thea om til en kvindelig nisse, "fordi maskeringen er svær at lave."

Derimod er det nemt at "gemme rigtig meget bag et skæg."

Det tager i øvrigt tre timer i makeup-stolen at 'forvandle' Thea til Rumle.

Læs også

Vil blive nedlagt: Her vil ny regering spare 3 mia. kr.

 

 

 

 

Dagens Gossip