Ja tak! Viggo Mortensen nomineret til Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle - Se hvem han skal op mod

Foto: Shutterstock.com

Det vil blive den første danske Oscar siden 2011, hvis Viggo Mortensen formår at blive kåriet som Bedste Mandlige Hovedrolle ved dette års Oscaruddeling.

Det er ikke mange gange, at det er lykkedes en film eller skuespiller fra Danmark at vinde den prestigefyldte Oscar-titel, der hvert år uddeles for at hylde film, instruktører, skuespillere med mere. Seks gange er det lykkedes, hvor det tre af gangene har været for den bedste ikke-engelsksprogede spillefilm, mens det også er lykkedes at vinde tre for den bedste kortfilm.

Senest var i 2011, da Susanne Bier vandt en Oscar for filmen Hævnen, men nu otte år efter er der atter mulighed for, at der kan blive uddelt en oscar til en dansker.

Stjerneskuespilleren Viggo Mortensen er nemlig blevet nomineret i kategorien, bedste mandlige hovedrolle, for sin rolle i filmen Green Book.

Skal op mod Bohemian Rhapsody-stjerne

Det er en af de mest prestigefyldte titler, hvis ikke den mest prestigefyldte, som Viggo Mortensen har mulighed for at vinde, når Oscaruddelingen afholdes natten til mandag den 25. februar. Det kræver dog, at han slår nogle af verdens bedste skuespillere, der allerede har leveret fænomenale præstationer i løbet af året.

Blandt andet skal han slå publikumsfavoritten, Rami Malek, der er nomineret på baggrund af sin rolle som Queen-forsangeren, Freddie Mercury i filmen Bohemian Rhapsody. Rami Malek er dog ikke den eneste, som Viggo Mortensen er oppe i mod, der er blandt andet Batman-skuespilleren, Christian Bale, der er nomineret for sin rolle i Vice, mens også Bradley Cooper og Willem Dafoe er nomineret for deres roller i henholdsvis A Star Is Born og At Eternity’s Gate.

Bradley Cooper husker de fleste formentlig fra Tømmermænd i Vegas-trilogien, mens Willem Dafoe af mange bedst huskes fra sin rolle som Norman Osborne og The Green Goblin i den første Spider-Man film.

I skrivende stund er Viggo Mortensen ikke blandt favoritterne hos bookmakerne til at løbe med titlen. Han giver således 17.00 gange indsatsen igen, og det forventes i stedet at blive et kapløb mellem Christian Bale og Rami Malek, der står til henholdsvis odds 2.00 og 2.37 gange indsatsen igen.

Filmen af Geen Book er dog anden favorit til at vinde kåringen som årets bedste film, og hans kollega Mahershala Ali er storfavorit til at vinde kåringen som bedste mandlige birolle.

Om Viggo Mortensen sikrer Danmark sin 7. Oscar-statuette, finder vi ud af, når vi rammer slutningen af februar.

Læs også

Mile High Club: Kendte fortæller deres vilde historier om sex på et fly

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip