Luksusfælden i aften: Jakob drømmer om nye tænder

Foto: Viafree.

Jakob gider ikke rigtig børste tænder, andet end når han skal kysse sin kæreste. For hvad er pointen, når de alligevel er ødelagte, lyder argumentet.

I aftenens udgave af Luksusfælden er eksperterne på besøg hos Jakob og Lene, der bor i Gilleleje.

Læs også

Luksusfælden i aften: Camilla og Jesper har to huse og knap 3 millioner kroner i gæld

De er kærester, de bor sammen og de har et barn sammen. Men deres økonomi er opdelt. Det er der en særlig grund til. Lene vil nemlig ikke blandes ind i Jakobs gæld. 

Lene har netop taget kørekort og købt en bil, som hun bruger til at køre børnene i skole, når det regner. Hun har en sund økonomi, som ingenting fejler. 

De drømmer begge og særligt Lene, om at købe et hus sammen. Jakob drømmer også om at få lavet sine tænder, der er ødelagte efter mange år uden tandbørstning. Men han gider stadig ikke rigtig børste tænder, andet end når han skal kysse Lene. For hvad er pointen, når de alligevel er ødelagte, lyder argumentet. 

Derfor er første punkt på dagsordenen, da Luksusfældens eksperter, Kenneth Hansen og Jan Swyrtz, ankommer til Gilleleje, en tur til tandlægen. De kan ikke arbejde videre med økonomien, før de ved, hvilken udgift der ligger og lurer. Jakob er presset, men Lene er glad for, at der endelig sker noget.

Første punkt på dagsordenen, da Luksusfældens eksperter, Kenneth Hansen og Jan Swyrtz, ankommer til Gilleleje, er en tur til tandlægen. Foto: Viafree.

Chok over kæmpe gæld

Undervejs i aftenens program bliver det tydeligt for Lene, at det ikke kun er tænderne, Jakob har været ligeglad med. Hans gæld er misligholdt i en sådan grad, at kreditorerne har taget udlæg i det sommerhus, han ejer med sine søskende. Samtidig viser gælden sig at være dobbelt så stor, som han og Lene troede.

“Hold da op, det er mange penge,” lyder det fra Jakob, da han finder ud af, at gælden er på 1.036.000 kroner. 

Lene har meldt ud, at hun ikke vil blandes ind i Jakobs økonomi, men for at kunne realisere drømmen om et hus, kræver det, at Lene melder sig på banen, lyder det fra Jan Swyrtz i klippet, som du kan se nederst i denne artikel. 

Det bliver tydeligt for Lene, at drømmen om et hus ikke kan lade sig gøre med Jakobs nuværende økonomiske situation. Foto: Viafree.

Hun bliver nødt til at sælge sin bil og bruge pengene fra den på at hjælpe Jakob med hans gæld. Men den ide er Lene ikke med på. 

Om det kan lykkes eksperterne at trænge igennem til parret og få dem til at forstå, at fællesskab også økonomisk er den eneste vej mod drømmen, kan ses i aftenens afsnit af Luksusfælden. 

 

Læs også

Luksusfælden i aften: Tog kokain til familiefødselsdag

 

 

 

Dagens Gossip