Populært DR-program med stor nyhed

Foto: Shutterstock.com.

Det starter 28. juni.

Seerne får lov til at være med på sidelinjen, når DR Vejret drager på sommertogt i Danmarks nationalparker. Turen varer seks uger fra mandag den 28. juni, og den går rundt til de fem danske nationalparker samt en enkelt naturpark.

Læs også

En særlig dag: Nu giver SuperBrugsen rabat

“Vores nationalparker er helt enestående, fordi de vidner om, hvordan vejret og klimaet har formet vores land gennem årtusinder, og hvor forskellige områderne er, selv om vi bevæger os inden for en radius på nogle få hundrede kilometer,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret, i en pressemeddelelse.

Turen starter i naturpark

Turen indledes i den eneste naturpark, der er med på sommertogtet, nemlig Naturpark Lillebælt. Det er fra uge 26, der er den første uge i skolernes sommerferie. 

Herfra kører DR-vejrbilen videre til Mols Bjerge, Nationalpark Thy, Kongernes Nordsjælland, Vadehavet og slutter i uge 31 i Skjoldungernes Land ved Lejre. 

DR’s faste vejrværter er med på skift en uge ad gangen. Det er Søren Jacobsen, Anders Brandt, Louise Gade og Mikael Jarnvig.

Uge 26: Naturpark Lillebælt med vært Søren Jacobsen

  • Uge 27: Mols Bjerge med vært Anders Brandt
  • Uge 28: Nationalpark Thy med vært Louise Gade
  • Uge 29: Kongernes Nordsjælland med vært Mikael Jarnvig
  • Uge 30: Vadehavet med vært Søren Jacobsen
  • Uge 31: Skjoldungernes Land med vært Anders Brandt 

    DR’s faste vejrværter er med på skift en uge ad gangen. Det er Mikael Jarnvig, Louise Gade, Søren Jacobsen og Anders Brandt. Foto: Steen Klitgaard Jaacks / DR.

Vil samle danskerne

På sommerturen plejer der at være god tid til både vejrudsigter og til at fortælle de historier. Som regel er det historier, hvor vejret spiller en rolle, men det kan også være en god, lokal historie, som ikke nødvendigvis har så meget med vejret at gøre. Det er der en særlig grund til, forklarer Ander Kern Boje.

Det er DR’s faste vejrværter, der er med på sommerturen. Foto: Steen Klitgaard Jaacks / DR.

“Vi vil gerne samle danskerne om sommervejret på TV ved både at være helt tæt på mennesker og begivenheder og tæt på vejret.”

’Vores Sommervejr’ løber fra uge 26 til uge 31 og sendes mandag til torsdag efter TV-Avisen kl. 18.55 på DR1 og DRTV. Fredag med sammendrag fra ugen, som sendes fra vejrstudiet på Dokk1 i Aarhus. 

Læs også

Her kan du blive vaccineret af Søren Brostrøm uden tidsbestilling

 

 

 

 

Dagens Gossip