Titel og rolleliste til Nattevagten 2 afsløret: Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage i ikonisk rolle

Foto: Shutterstock

Optagelserne til den ikoniske gyserfilm, Nattevagten, er nu gået i gang, og rollelisten er spækket med store navne.

I 1994 udkom den danske gyserfilm 'Nattevagten', som blev instrueret og skrevet af den prisvindende instruktør Ole Bornedal. 

Filmen blev en kæmpe succes og vandt massevis af priser, og Bornedal blev endda hentet til Hollywood for at lave en international udgave af filmen under navnet 'Nightwatch', som dog aldrig blev en lige så stor succes.

Læs også

Her har du set ham før: Morten fra 'Robinson Ekspeditionen' har været med i et hav af programmer

Flere har dog nok håbet på, at den erfarne instruktør vil lave flere film i samme univers, og selvom det nu er 28 år siden, at filmen havde premiere, er de mange fans' bønner blevet hørt. 

Ifølge Kino er det nemlig blevet bekræftet, at optagelserne til Nattevagten 2 er gået i gang, og Nordisk Film har endda afsløret både titlen, rollelisten, premieredatoen og en teaserplakat, som kan ses herunder.

Foto: Kino / Nordisk Film

Bornedal bliver endnu engang instruktør, og Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage til sin ikoniske rolle som nattevagten Martin. 

Kim Bodnia vender også tilbage i sin rolle som kammeraten Jens, hvilket bliver han første danske rolle i ni år, ligesom Ulf Pilgaard vender tilbage som den psykopatiske kommisær Wörmer. 

Det er dog rollen Emma, som skal spilles af Fanny Bornedal, der bliver hovedkarakteren i Nattevagten 2, som får titlen 'Nattevagten - Dæmoner går i arv'.

Her skal Bornedals datter, Fanny, spille rollen som Martin og Kalinkas datter. 

Sofie Gråbøl, der spillede Kalinka i den oprindelige film, vil dog ikke være at finde på rollelisten, da hendes rolle er død, ligesom rollen som Jens' kæreste, Lotte, vil blive spillet af Vibeke Hastrup i stedet for Lotte Andersen. 

På rollelisten er også navne som Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Christopher Læssø. 

I en pressemeddelelse fra folkene bag filmen lyder det:

"Nattevagten blev en langt større succes end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internationalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkeligheden kunne relatere til: Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig!" 

Pressemeddelelsen fortsætter: "Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne. Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to - og de nye generationer, der omgiver dem. 'Nattevagten - dæmoner går i arv' handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer.

Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre som gyseren er. Kysse dæmonerne - hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: 'Godt det kun er på film'."

Filmen får premiere til jul næste år. 

Bygger videre på historien

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' handler netop om, at dæmoner kan gå i arv fra forældre til børn. 

Filmen følger nemlig Martin og Kalinkas datter, Emma, som har taget et job som nattevagt selvsamme sted, som hendes far, Martin, var nattevagt i sine unge dage, og som gav ham alvorlige mén og drev Kalinka til selvmord. 

I forsøget på at få nogle svar opsøger Emma psykopaten Wörmer, men ved mødet vågner kommisæren op fra sit koma, hvilket sætter nogle skæbnesvangre begivenheder i gang.

Tør du se med?

Læs også

Se den vilde forvandling: 'We're the Millers'-stjerne spiller med musklerne

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip