TV-vært fik flænge i panden og modtog behandling efter 'sammenstød' med frugt på scenen

Foto: Twitter

Livet som TV-vært har vist sig at være farligt.

"Den har en brun, trevlet og meget hård skal." 

Sådan beskrives en kokosnød af Raavareguiden, og det er nok også de færreste, som ikke ved, at kokosnødder er ualmindeligt hårde. 

Læs også

Leder efter ejer af blå Suzuki Swift: Har fået 63.000 kroner i parkeringsafgifter

Faktisk kommer adskillige personer hvert år alvorligt til skade, fordi de får faldende kokosnødder i hovedet, da kokosnødderne - som i øvrigt ikke er en nød, men derimod en stenfrugt - er så hårde, at de potentielt kan slå ihjel. 

Én, som forleden fik en kokosnød i hovedet, var den britiske 'Britain's Got Talent'-vært Ant McPartlin.

Det var dog ikke ligefrem et uheld, da det var ham selv, som bankede kokosnødden i hovedet i et forsøg på at slå den i stykker. 

Det skete ved siden af scenen under optagelserne til talentprogrammet, da en deltager netop skulle til at gå på scenen og slå verdensrekorden i at flække kokosnødder. 

Den hårde stenfrugt

Kokosnødder vokser på kokospalmen, som for mange er symbolet på lækre hvide sandstrande og ferie. Palmen findes i store dele af Asien, Amerika og Sydeuropa, men menes at stamme fra Polynesien, hvorfra havstrømme har ført spiredygtige nødder til Sydamerika. 

Kokosnøddens engelske navn 'coconut' stammer fra det spanske og portugisiske 'coco', som betyder abehoved. Det navn har kokosnødden fået, fordi de portugisiske opdagelsesrejsende mente, at nødden med sin tre fordybninger lignede et abehoved. 

Kokosnødden er på trods af navnet ikke en nød, men derimod en stenfrugt, som består af en "brun, trevlet og meget hård skal" og et fast, spiseligt frøhvide og kokosvand indeni. 

Kokosvand og kokosmælk er ikke det samme, da kokosmælk fremstilles ved at presse reven kokosnød efter tilsætning af kogende vand. 

Kilde: Raavareguiden
 

McPartlin ville derfor prøve, om han selv kunne flække en kokosnød, men det gik ikke særlig godt. 

Først forsøgte han med et slag med hånden, hvilket ikke lavede så meget som en skræmme på kokosnødden. 

"Jeg tror næsten jeg brækkede min kno," lød det fra værten, da han ømmede sig efter slaget. 

Derefter fulgte den folkekære vært et råd fra en person fra produktionsholdet og brugte hovedet, hvilket heller ikke endte særlig godt.

Kokosnødden slap endnu engang uden skræmmer, og efter lidt tid opdagede medværten, Declan Donelly, at McPartlin blødte fra en lille flænge i panden. 

"Du har skåret dit hoved på en kokosnød," sagde han, hvorefter McPartlin grinende mærkede efter, om han havde blod i panden. 

Det lille sår førte til, at en redder blev tilkaldt og lagde en forbinding om McPartlins hoved, selvom værten syntes, at det var en anelse overdrevet. 

"Det her er meget ekstremt for et lille slag på panden," udtalte han således. 

Se hele hændelsen i videoen herunder:

 

Læs også

Politiet advarer: Spred budskabet!

 

 

 

 

Dagens Gossip