Undersøgelse kårer biografen som det bedste sted at stresse af: Slår streaming og flow-tv

18/04/2023 12:17

Mathias Madsen

TV
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Biografen er et oplagt sted at koble af og få ro fra omverdenen.

Mest læste i dag

At gå i biografen er en helt særlig måde at se film på. 

Udover at man får lov til at betale usandsynligt mange penge for at se en film i selskab med folk, man ikke kender, så er der nemlig også noget særligt ved, at det ikke er socialt accepteret at bruge sin telefon og lignende, når man sidder i en biografsal. 

Det er nemlig efterhånden ét af de eneste steder i vores moderne samfund, hvor man kan blive helt fri for telefoner, smartwatches og tablets, og ifølge en ny undersøgelse er det måske én af årsagerne til, at biografen er det perfekte sted at stresse af og blot være til stede i nuet. 

Det skriver Kino, som henviser til en undersøgelse foretaget af MediaCom. 

Undersøgelsen har stillet en række spørgsmål om biografen, streaming, YouTube og lignende og almindelig flow-tv til mere end 1.000 repræsentative personer i aldersgrupper 20-40 år, og svarene var ifølge Dansk Reklame Film helt tydelige. 

Langt de fleste mener, at en tur i biografen er den bedste måde at stresse af på. 

De adspurgte pointerede i høj grad, at biografen giver mulighed for at være i nuet og få en pause fra mobiltelefonen og udefrakommende forstyrrelser, og hele 50 procent af de adspurgte svarede, at biografen gør det muligt for dem at være 100 procent i nuet. 

Til sammenligning svarede kun ni procent, at det er tilfældet med flow-tv, 11 procent svarede, at det er tilfældet med videodelingstjenester såsom YouTube, og 13 procent svarede, at det var tilfældet med streaming hjemme i sofaen.

44 procent af de adspurgte svarede desuden, at biografen giver dem mulighed for at stresse af. 

En 29-årig adspurgt mand har for eksempel udtalt: "Man er offline og derfor mere til stede og nærværende, og man kommer lidt væk fra resten af verden et kort øjeblik."

En 25-årig adspurgt kvinde har ligeledes udtalt: "Det unikke ved biografen er atmosfæren og fordybelsen. Det er en fed sanselig oplevelse."

Ifølge MedieComs undersøgelse spiller biografer altså en vigtig rolle, når det kommer til at afstresse befolkningen. Du kan derfor roligt bruge den undskyldning for at tage i biografen og se en god film!