YouSee melder ud: Vi når ikke at få en ny aftale

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis du fra årsskiftet ønsker at se landskampe med det danske fodboldlandshold eller reality-tv, så er du nødt til at finde en anden tv-udbyder eller tegne et nyt abonnement. YouSee har nemlig meddelt, at de ikke når at finde en ny aftale.

En af de mest omtalte sager i efteråret har omhandlet Discovery Networks og tv-selskabet YouSee.

Tidligere på året meddelte sidstnævnte nemlig, at de ikke længere ville have Discovery Networks kanaler i deres pakker, og det kom som en stor overraskelse for medievirksomheden, der ikke selv var blevet informeret om dette.

Det startede en regulær mediekrig, hvor særligt Discovery Networks lancerede en offensiv kampagne, hvor de reklamerede i butikker, på nettet og på tv, at YouSee fra årsskiftet ville blive til NoSee, ligesom de også via en undersøgelse kunne meddele, at YouSee stod til at miste en masse kunder.

Læs også

Vanvittigt: Så mange kunder overvejer at forlade YouSee

YouSee var naturligvis ikke interesserede i mediekrigen, og de fortalte flere gange i medierne, at de meget gerne ville tilbyde Discovery Networks tv-kanaler i en bland selv løsning, og at de arbejdede på at nå en aftale.

Det var Discovery Networks ikke interesserede i, og nu er det kommet så vidt, at YouSee selv melder i en pressemeddelelse, at de ikke når i mål med forhandlingerne, og derfor vil YouSee-kunder fra årsskiftet miste en masse kanaler.

“Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter,” fortæller direktør fra YouSee Jacob Mortensen, der også afslører, at YouSee har forsøgt at beholde nogle af Discovery Networks kanaler i deres faste pakker.

“Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises,” fortæller direktøren.

YouSee vil bekæmpe ond tendens

Direktør Jacob Mortensen fortæller i pressemeddelelsen fra YouSee, at mange danskere vælger deres tv-pakke alt efter, hvilke sportskanaler der følger med.

Rettighederne til sport er dog dyrt, og rettighedsindehaverne forsøger ofte at presse andre knap så sete kanaler med, når de vil sælge sportskanalerne til tv-selskaberne.

Det er en ond tendens mener Jacob Mortensen, og det er blandt andet det, som YouSee vil forsøge at sætte en stopper for, og derfor valgte de altså ikke at lave en ny aftale med Discovery Networks, hvor deres kanaler indgår i YouSee-pakkerne.

“Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder,” fortæller direktøren i pressemeddelelsen.

Fra 1.1.2020 vil det altså ikke længere være muligt at se Discovery Networks kanaler, hvis man er kunde hos YouSee. Det betyder, at man mister kanaler der blandt andet sender landsholdsfodbold, reality-tv m.m.

Læs også

YouSee med ‘skjult’ prisstigning: Kunderne raser

 

 

Dagens Gossip