10-årig iværksætter tager verden med storm: Kan gå på pension som 15-årig

Foto: Instagram

En 10-årig iværksætter kan muligvis kun have yderligere fem års arbejde foran sig.

Mens andre 10-årige har travlt med at se fjernsyn, har Pixie Curtis fra Sydney i stedet valgt at starte sin egen virksomhed, Pixies Fidgets, med hjælp fra sin mor, forretningskvinde Roxy Jacenko. 

Idéen til virksomheden opstod, efter at børn landet over blev besat af fidget-legetøjet, som fik Pixie til at skabe sin egen farverige kollektion. 

Læs også

Ny coronavariant opdages måske ikke af PCR-test

Pixies Fidgets viste sig med det samme at være en succes, da hendes legetøjskollektion blev udsolgt i løbet af 48 timer, hvilket sikrede hende mere end 1,3 millioner kroner. 

I et interview med Stellar kunne Jacenko fortælle, at hun nyder at se den "iværksætterånd", som hendes datter besidder, hvilket hun ikke selv gjorde, da hun var barn. 

"Jeg har aldrig haft den, selvom det blev tromlet ind i mig, at jeg skulle få succes. Jeg var 14 år gammel, da jeg fik et job på McDonald's, fordi det var det, du gjorde dengang. Så jeg må næsten sige, at det største for mig er hendes drive som iværksætter." 

Moderen fortalte herefter, at hun havde bidraget til sin datters forretningsorienterede sind.

Pixies Fidgets er en del af Pixies Pix, en række spil, legetøj og børneartikler, der sælges online, og som Jacenko startede for sin datter, da hun blot var spæd. 

Ifølge hjemmesiden er Jacenko med til at overvåge udviklingen af nye produkter, markedsføringen samt brandingen, mens Pixie er ansvarlig for at teste produkterne samt at sikre, at "alt forløber, som det skal". 

Den 10-årige promoverer sin virksomhed på Instagram, hvor hun næsten står noteret for at have 90.000 følgere. 

Jacenko fortæller slutteligt, at virksomhedes succes kan betyde, at hendes datter kan se frem til en tidlig pension, hvilket også The Independent mener, som kommenterer:

"Du skal ikke bekymre dig om noget. Du vil kunne gå pension som 15-årig.

Læs også

Kendt komiker mister 5 måneder gammel søn til hjernetumor