11-årig dreng med vild IQ-rekord: Har slået Albert Einstein og Stephen Hawking

Foto: Shutterstock

En ualmindelig klog 11-årig har skabt overskrifter over hele verden.

Et såkaldt 'barnegeni' har fået et bedre resultat i Mensas IQ-test end kendte videnskabsmænd som Albert Einstein og Stephen Hawking. 

Det skriver Ladbible.

Læs også

Han skabte 'Sonic the hedgehog': Nu er han anholdt og sigtet for alvorlig forbrydelse

11-årige Yusuf Shah scorede hele 162 point i Mensas test, hvilket er den maksimale score, et barn under 18 år kan score. 

Til sammenligning scorede Stephen Hawking, der inden sin død var matematikprofessor på Cambridge University og én af verdens førende teoretiske fysikere, 160 point. 

Albert Einstein, der blandt andet var med til at opfinde atombomben, tog aldrig testen, men man mener, at han lå på cirka samme niveau som Hawking. 

Shah, der kommer fra Leeds i Storbritannien, har altså overgået dem begge.

"Alle på min skole synes, at jeg er klog, og jeg har altid ønsket at vide, om jeg er i top-2% af folk, der tager testen," har Shah forklaret, og det må man sige, at han er. 

Den unge klogeåge, som går i 6. klasse, drømmer om at studere matematik på Oxford eller Cambridge University i England, og han har udtalt, at han elsker at lave ting, der stimulerer hans hjerne. 

Siden januar har han blandt andet brugt tid på at løse professorterninger, hvilket han efter kort tid gjorde til perfektion. 

Han ynder desuden at løse sudokos. 

"Jeg var så stolt," har Shahs mor, Sana, udtalt og uddybet: "Han er den første i familien, der har taget Mensas test. [...] han gjorde det fremragende."

Sana har desuden påpeget, at de har lært Shah, at han stadig er nødt til at "arbejde hårdt," selvom han er klog.

Læs også

Dyreværnsorganisation jubler: Kong Charles har forbudt foie gras

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip