150 samledes til kæmpe bryllupsfest: ’Meget upassende’

Foto: Shutterstock,com

​En svensk kommune kæmper i øjeblikket med at få borgere til at holde afstand.

De fleste coronarestriktioner og forholdsregler sidder efterhånden på rygraden af os alle sammen. Måske ikke helt så meget i Sverige, hvor tilgangen igennem store dele af pandemien har været noget løs, hvert fald sammenlignet med Danmark.

Læs også

Endnu en nedtur for Margrethe

Det er ikke mange uger siden, at Sverige for alvor følte konsekvenserne af denne måde at håndtere corona på, og borgere skulle derfor omstille sig til en lidt anden måde at omgås hinanden på.

Den besked er dog angiveligt ikke sunket helt ind hos borgerne i Södertälje Kommune. Her har politiet nemlig flere gange inden for relativt kort tid, må stoppe flere fester, med over 100 gæster.

Lige før jul, da smittetallene for alvor var stigende, kunne Södertäljes Politi rykke ud til hvad der skulle vise sig at være en kæmpe fest, med godt og vel 100 personer samlet.

”Da vi kom derhen, dansede 50 af dem hånd i hånd. Det er utroligt upassende," - sagde Jonas Packalén fra politiet i Södertälje ifølge Newsner dengang.

Som resultat af den store fest, der var et klart brud på myndighedernes opfordringer, blev det i kommunen besluttet, at det ville medføre en bøde på 75.000 kroner, at udleje lokaler til fester.

Den lokallov varede dog ikke ved længe, da forvaltningsdomstolen i februar valgte at ophæve kommunens tiltag.

Det var angiveligt den mulighed et nygift par havde savnet, for i weekenden blev der i kommunen holdt en stor bryllupsfest, med i alt 150 gæster.

Læs også

26-årig sælger kom galt af sted med salgsannonce

 

 

Dagens Gossip