16-årig pige døde 'to gange' og begyndte at blive sort i ambulance

Foto: Privat

Forældrene til den 16-årige pige blev bedt om at sige farvel, efter at hun 'døde' to gange i ambulancen, hvor hun også blev helt sort.

En 16-årige pige døde to gange i en ambulance, hvor hun også begyndte at blive helt sort. Det skete efter, at hun havde følt sig utilpas i et par dage. Det skriver Daily Mirror.

Læs også

Første tvillinger skifter køn: 'Vi følte os aldrig som drenge'

Fodboldspiller Ellie Harris blev genoplivet og begyndte at blive sort af sepsis, da hun blev kørt til hospitalet i en ambulance. 

Hendes forældre, Katrina og David Harris, fik at vide, at de skulle sige farvel til deres datter, før Ellie på mirakuløs kom sig, skriver Wales Online. 

Teenageren fra Church Village i Rhondda, Wales, blev syg med sepsis i december 2019, hvor hun kastede op og havde høj feber i fire dage.

Foto: Privat

Hendes mor sagde, at hun på fjerdedagen begyndte at få det værre, hvor hun også begyndt at virke desorienteret, hvorfor de tog hende med til lægen. 

Lægen kiggede kun på hende i et øjeblik, hvorefter han kontaktede sine kolleger for at få hjælp. Kort efter fik Ellie hjertestop, mens de ventede på ambulance. 

Hun blev hurtigt kørt til Royal Glamorgan Hospital i Llantrisant, hvor hun blev genoplivet to gange. 

"Det var bare helt forfærdeligt," sagde hendes mor Katrina ifølge Daily Mirror, og fulgte op: 

"Det eneste, jeg husker var, at vi gik ind på hospitalet efter hende, og hun blev bare helt sort med en masse udslæt på kroppen." 

"Jeg kan ikke huske, at jeg gik nedenunder for at se til hende. De sagde: 'Vi tror desværre, at der ikke er noget, vi kan gøre'. De sagde, at vi skulle ringe til familien, så de kunne sige farvel."

Foto: Privat

Familien skyndte sig til hospitalet, hvor de fik fortalt, at Ellie opfyldte kriterierne til at blive sat i ECMO-behandling. 

Lægerne håbede, at maskinen, der både arbejder for lunger og hjerte, ville fjernet presset fra Ellie, da hendes indre organer var begyndt at svigte som følge af sepsis-infektionen. 

ECMO-maskinerne er kun tilgængelig fem steder i hele Storbritannien, hvoraf ingen er i Wales, og udstyret koster omtrent 850.000 kr. pr. patient at bruge.

Foto: Privat

"Et hold på omkring fem eller seks læger og konsulenter kom ned fra Chelsea," sagde Katrina, og fortsatte: 

"De satte hende til maskinen og kørte hende med blå blink til hospitalet der." 

Ellie tilbragte ti dage med ECMO-behandling, og hendes familie fik at vide, at hun havde omtrent 60 procent chance for at overleve.

Foto: Privat

I mellemtiden var to andre teenagere i en lignende situation tilknyttet maskinerne på Royal Brompton Hospital i Chelsea, London. En af dem døde under Ellies ophold. 

"Ingen vidste, om jeg ville overleve den lange rejse til London, men et par timer senere ringede lægerne til mine forældre for at fortælle dem, at jeg havde klaret det," sagde Ellie ifølge Daily Mirror.

Læs også

11-årig pige finder sine corona-smittede forældre døde

Den nu 17-årige Ellie er vendt tilbage til skolen på Ysgol Gynradd Gymraeg Garth Olwg, og kan ikke huske noget fra det tidspunkt, hun blev kørt til lægen frem til et par dage efter, hvor hun blev taget af ECMO-maskinen. 

 

Dagens Gossip