17-årig pige var på julemarked og spise med sin familie: Kort efter lå hun og kæmpede for sit liv på hospitalet

Skrevet af Kamille Isaksen

21 uger siden

|

28/12/2023
Foto: Instagram / GoFundMe
Foto: Instagram / GoFundMe
Det formodes, at Antonia fik infektionen fra maden, som hun købte på et julemarked i Great Missenden

Dagens topnyheder

Den 17-årig pige Antonia Hay fra Buckinghamshire kæmper i øjeblikket for sit liv på intensivafdelingen efter at have pådraget sig en dødelig E-coli-infektion. 

Det skriver Daily Mail

Det formodes, at Antonia fik infektionen fra mad købt på et julemarked i Great Missenden. Den unge pige, der er den yngste patient nogensinde på den pågældende intensivafdeling, har gennemgået flere operationer, herunder fjernelse af en del af hendes tarm, og har modtaget blodtransfusioner som følge af nyresvigt, der har tvunget hende til dialyse.

Antonias ældre søster, Jemima Hay, har startet en GoFundMe-kampagne og skriver: "Hun er i øjeblikket heldig at være i live og har fortsat vist utrolig beslutsomhed og styrke i denne tid, på trods af den enorme stress, smerte og traume - alt sammen kombineret med en ekstrem fobi for indsprøjtninger."

På trods af hendes alvorlige tilstand, fik Antonia lov til at tilbringe juledag hjemme med sin familie, før hun måtte vende tilbage til hospitalet på grund af sit nyresvigt. Hendes far, Steve Hay, har via Facebook efterlyst andre, der måske har oplevet madforgiftningssymptomer i Great Missenden omkring julemarkedet, i et forsøg på at finde flere informationer om infektionskilden.

Foto: Facebook

Antonia, der drømmer om en karriere som skuespiller, er bekymret for, hvordan denne oplevelse vil påvirke hendes fremtidige liv og karriere, og føler, at hendes "drømme er blevet revet væk", da hun ikke kan fortsætte på sit scenekunstkursus. Familien står også over for økonomiske udfordringer, da hendes far ikke modtager løn under sit fravær fra arbejdet.

Jemima siger om sin søster: "Enhver, der har mødt Antonia, vil vide, at hun er den mest venlige, omsorgsfulde, udadvendte person og lyser ethvert rum op, hun træder ind i."

GoFundMe-siden har på bare 24 timer overskredet sit mål på £5.000 og har nu indsamlet over £8.000. Familien takker offentligheden for deres generøsitet og tilføjer: "Disse penge vil hjælpe hende enormt med hendes igangværende behandlinger, restituering og udgifter, inklusiv at følge hendes drømme inden for scenekunst."

Den pub, hvor Antonia arbejder, The Britannia i Marlow, har også engageret sig i fundraising og arrangerede en diskofest på juleaften for at indsamle penge.