18-årig brud begik selvmord efter hun blev tvunget til ydmygende ‘jomfru-test’

Foto: Zafar Piro og hans 18-årige brud Rajabbi Khurshed

Hun kunne ikke holde til mere, siger hendes forældre. En 18-årig kvinde fra Tadsjikistan tog sit eget liv, da hendes mand ikke troede på, at hun var jomfru.

Den 18-årige Rajabbi Khursed, tog sit eget liv ved at drikke en giftig dosis eddike kun 40 dage efter hendes bryllup med den 24-årige Zafar Pirov

Det skriver Daily Mail

De to parter havde aldrig mødt hinanden før det arrangerede ægteskab. 

Nu er brudgommen anklaget for at have drevet kvinden til selvmord på baggrund af beskyldninger om, at han skulle have presset hende til at tage flere jomfru-tests. Da han ikke troede på resultatet, forlangte han angiveligt en ny brud. 

Khursed skrev under på en ægtepagt, som også inkluderede en jomfru-test, men den 24-årige mand indrømmer, at han sendte konen afsted til yderligere to tests, hvor hun ”bestod” begge. Det troede han altså ikke på. 

Læs også

Skolelæreren Christian smadret til uigenkendelighed: Da han fandt gerningsmanden på Facebook, gik sandheden op for ham

Kvindenss familie, som arrangerede parrets møde og siden hen ægteskabet, siger til Radio Free Europe, at datteren havde fortalt dem, at hun havde følt sig under massivt pres til at acceptere hans krav om en ekstra kone. Zafar Pirov skulle ifølge DailyMail have forsvaret sin adfærd.

Foto: Rajabbi Khurshed

- Min kone skrev under på, at hun tillod mig at få en ekstra kone, fordi hun ikke var jomfru, da vi blev gift. 

Kvindens moder, Fazila Mirzoeva, er knust over sin datters død, som hun mener er blevet et offer for ”bagvaskelse og vold”. Moderen skulle have bønfaldet landets præsident Emomali Rahmon om hjælp. Det var hendes datters første kæreste, og hun havde aldrig været i seng med andre, fortæller hun. Khursed droppede skolen for at hjælpe hendes moder med at tage varer på hendes to handicappede brødre, siger den efterladte moder. 

Pirov, der nu er enkemand, risikerer otte års fængsel, hvis han bliver dømt skyldig i at have presset sin kone til at begå selvmord. 

Khurshed mor sagde, at hendes datter aldrig havde hans en kæreste eller dyrket sex.

Jomfru-test skulle være en normal procedure for kvinder i det centralasiatiske land, hvor tilfældig sex ikke er velanset. Både mand og kvinde får foretaget obligatoriske helbredstjek inden et eventuelt giftermål, mens kvinden altså også skal have tjekket for sin jomfruelighed eller mangel på samme. 

Læs også

Mand sætter sig på knæ og skal til at fri til sin kæreste: Men så spørger han søsteren i stedet

Siden 2014 har der været omkring 600 retssager, der omhandlede konflikter om kvinders seksuelle ”renhed” i Tadsjikistan.

LÆS OGSÅ: Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

LÆS OGSÅ: Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

LÆS OGSÅ: Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

LÆS OGSÅ: Bliv klar til stranden: Ny teknologi skal gøre det nemt og sikkert at fjerne håret permanent

 

 

 

Dagens Gossip