18-årig pige forsvandt sporløst, da hun gik tur med sin hund: Først 30 år senere er mordet opklaret

Foto: Privat

18-årige Mandy Stavik var ude at gå med sin hund, Kyra, i Washington, USA. Kyra kom alene hjem uden sin ejer. Tre dage senere blev Mandys lig fundet. Men der skulle gå 30 år, før drabssagen var opklaret.

Mandys lig blev fundet i en flod kun få kilometer fra hendes hus. Hun var druknet, og hendes krop viste tegn på at være blevet seksuelt misbrugt, før hun døde.

Politiet havde ingen spor. De tog DNA-prøver fra flere mænd i lokalsamfundet, men de fik ikke et match. Politiet efterforskede sagen i flere år uden resultat. Først 30 år senere.

Kim Wagner var 19 år gammel og arbejdede som bud på Acme i Washington i 1989, da Mandy forsvandt. Hun husker den rædsel, der bredte sig gennem lokalsamfundet.

Læs også

Ikke set billigere i 10 måneder: Benzinpriserne er skruet helt i bund

“Det påvirkede mig. Det var første gang, der skete noget virkelig skræmmende,” siger hun til ABC News.

“Det ændrende alles perspektiv i vores lille by. Det kan være din nabo. Det havde vi aldrig tænkt.” Fortsatte hun.

I 2013 blev sagen genoptaget, og Kim blev kontaktet af politiet. Kim arbejdede nu på et bageri, og politiet var interesseret i en af ​​hendes kolleger, Timothy Bass.

Da Mandy blev dræbt, boede Timothy kun få huse væk fra Mandy. Lige efter mordet flyttede han. Da politiet tog sagen op igen, gik de til hans hus for at stille nogle spørgsmål om Mandy. Så påstod han, at han ikke engang huskede navnet på pigen, der var blevet dræbt.

“Det var bestemt et rødt flag for mig, hvilket indikerer, at han løj,” udtaler kriminalbetjent Kevin Bowhay.

“Alle kendte Mandy Stavik sagen, og hun løb fordi hans hus hver dag. Hvordan kunne han glemme hendes navn,” fortsatte han.

Men Kim ønskede ikke at blande sig i sagen. Så hun nævnte ikke Timothy for politiet.

Flere år senere talte Kim tilfældigvis med sin mand om Mandys mord, og at hendes kollega Timothy havde boet i nærheden. Så tændte et lys for Kim. Det var derfor, politiet havde ønsket at samarbejde med hende.

Foto: Privat

Så hun valgte, at kontakte politiet for, at samarbejde med dem. Hun tilbød at få fat i hans DNA.

En dag så hun Timothy drikke vand fra en vandkøler på arbejdspladsen. Plastikkoppen smed han så i skraldespanden ved siden af. Kim tog koppen og afleverede den til politiet. 

I maj 2019 blev Timothy Bass fundet skyldig i Mandys mord. Han skal nu tilbringe 27 år i fængsel.

Herunder kan du se en reportage om sagen.

 

Læs også

99-årig kvinde var sneet inde i sit hus: Så kom politiet til undsætning og bliver rost for deres gerning

 

Dagens Gossip