19 børn blev dræbt på skolen: Nu får det uforudsete konsekvenser

21 hvide kors - ét for hvert offer - blev sat op foran Robb Elementary School kort efter skoleskyderiet / Foto: Shutterstock

Skolen som forleden lagde grund til ét af de værste skoleskyderier i USA's historie har fået sin 'dødsdom'.

For cirka én måned siden mistede 19 '4. klasse'-børn og to lærere livet under et tragisk skoleskyderi på Robb Elementary School i byen Uvalde i Texas i det sydlige USA. 

Adskillige blev desuden såret under angrebet, som var det dødeligste i USA siden skyderiet på Sandy Hook Elementary School i 2012, hvor 26 personer blev dræbt, og ét af de mest dræbende nogensinde.

Læs også

Efter tragisk skyderi: Det er farligere at være skoleelev end betjent i USA

Angrebet efterlod især byen, men også resten af USA, i chok og har startet en heftig debat om våbenlovgivningen i USA, som har fået flere indflydelsesrige kendisser og politikere - herunder USA' præsident, Joe Biden - til at kræve strengere våbenlove, men nu har angrebet også ført en anden konsekvens med sig. 

Det er nemlig ifølge Unilad blevet besluttet, at skolen skal rives ned. 

Det har byens borgmester, Don McLaughlin, bekræftet.

En bestemt dato for nedrivningen er dog ikke fundet endnu, men ifølge The Guardian vil der blive bygget en ny skole på grunden. 

Selvom blandt andre Biden efter angrebet har kritiseret våbenloven i USA, er der fortsat ikke sket nogen ændringer, ligesom en lang række amerikanske politikere fortsat forsvarer lovgivningen. 

Det gælder blandt andre Lauren Boebert, som har brugt Jesus' død som et eksempel på en hændelse, der kunne være undgået, hvis han havde haft et våben. 

Derudover har Donald Trump Jr. også udtalt sig kontroversielt om skoleskyderiet. Læs mere om det herunder:

Læs også

Trump forsvarer våbenloven: Skoleskyderi i Texas skyldtes "skøre lærere"

 

 

 

 

 

Dagens Gossip