2-årig drengs øje svulmer op til dobbelt størrelse: Nu advarer mor andre

Foto: Eden Strong/Facebook

En helt almindelig hverdagssituation havde nær kostet hendes lille søn Baylor synet.

“Nå, men så lærte jeg en ting. Og jeg har grublet over det i et par måneder, fordi billederne er så voldsomme, at jeg ikke var sikker på, at nogen ville se dette, men efter at have haft tid til at overveje det, er jeg kommet til den konklusion, at jeg godt ville have vist det, og andre mennesker bør også vide det. Men som sagt er det foruroligende, så er du advaret.”

Læs også

Silas Holst dybt rørt: “Du er fantastisk”

Sådan starter Eden Strong sit opslag på Facebook, hvor hun fortæller, at en helt almindelig hverdagssituation nær havde kostet hendes lille søn Baylor synet.

En helt almindelig hverdagssituation havde nær kostet lille Baylor synet. .Foto: Eden Strong/Facebook

Ligesom så mange forældre, så brugte Eden farverige badeænder og andet legetøj, når hun skulle overtale sin lille søn til, at det var tid til at tage sig et bad. En dag, hvor babysitteren havde haft Baylor i bad, fortalte hun efterfølgende, at han havde sprøjtet sig selv i øjet med noget af legetøjet. Selvom øjet var en smule rødt, tænkte Eden ikke videre over det og slog det hen med, at det nok bare var irritation. 

Men det viste sig, at badelegetøjet ikke var helt så ufarligt, som hun troede. 

Svulmede op og blev rødt

Pludseligt opdagede Eden Strong, at  Baylors ene øje var vokset til dobbelt størrelse. Samtidig var øjet meget rødt. Farven begyndte hurtigt at brede sig ned over drengens kind, og så blev moderen først bange, fortæller hun. 

”Hans øje var så hævet, at den hvide del bulede ud mellem hans øjenlåg, og hans iris blev sløret. Han føltes varm at røre ved, og da jeg tog hans temperatur, viste det sig, at han havde en raserende feber," skriver Eden, der stammer fra den amerikanske by Chicago.

Det var badelegetøj, der var skyld i det svulmede øje. Foto: Eden Strong/Facebook

Tæt på at miste synet

Da de ankom til hospitalet, fortalte lægerne hende, at Baylor var tæt på at have mistet synet. Så galt gik det heldigvis ikke. I løbet af noget tid helede lille Baylors øje af sig selv. Han slap med en skræk i livet men synet i behold. Lægerne kunne desuden fortælle, hvad der er skyld i infektonen. 

“Jeg vidste godt, at badelegetøjet kunne blive fyldt med vand, Jeg har set billeder, hvor mødre har skåret dem op og opdaget en stor mængde svamp indeni. Så jeg pressede dem altid tomme for vand efter hvert bad, rensede dem ugentligt og holdt dem regelmæssigt op mod lyset for at se efter svamp,” skriver hun og fortsætter:

“Men jeg var ikke klar over, at fordi de aldrig bliver 100 procent tørre indeni, så kan der kan gro bakterier indvendigt.”

Heldigvis slap Baylor med synet i behold. Foto: Eden Strong/Facebook

Det var disse bakterier, der var skyld i hændelsen, og det får Eden til at advare andre forældre.

“SMID DEM UD! Du kan ikke gøre dem rene, det kan du bare ikke. Jeg har ingen billeder af muggent badelegetøj, for der var aldrig noget synlig at tage et billede af,” afslutter hun sit opslag, inden hun opfordrer andre ttil at dele opslaget, så budskabet kommer ud til flere.

 

Læs også

Hollywood-par i dyb sorg

 

 

 

 

Dagens Gossip