20-årig sagsøger sin mors læge for at tillade, at hun blev født: Nu er sagen afgjort

Foto: Instagram

20-årige Evie Toombes sagsøgte sidste måned sin mors læge, for at tillade at hun blev født, da hun lider af rygmarvsbrok. Hun har nu vundet sagen ved retten i London og kan se frem til en kæmpe erstatning.

Den 20-årige brite Evie Toombes er født med lidelsen rygmarvsbrok, der skyldes manglende lukning af strukturer omkring rygmarven.

På grund af diagnosen er Toombes nogle dage forbundet til slanger i op til 24 timer. Samtidig forventes det, at hendes tilstand forværres, og at hun måske skal bruge kørestol i fremtiden. Dette vil bl.a. ødelægge hendes karriere som springrytter. 

Læs også

20-årig pige sagsøger sin mors læge for at tillade, at hun blev født

I november måned i år sagsøgte hun sin mors læge, for ikke at have givet tilstrækkelig rådgivning til hendes mor om at tage de korrekte kosttilskud. F.eks. kan indtagelse af folinsyretilskud minimere risikoen for rygmarvsbrok.

Toombes mente altså, at det var morens læges skyld, at hun blev født med rygmarvsbrok. Derfor sagsøgte hun lægen for flere millioner som erstatning for at dække de øgede omkostninger, hun har haft pga. sin lidelse. 

I en skelsættende dom ved retten i London d. 1. december gjorde dommer Rosalind Coe QC det klart, at Toombes vandt retssagen og dermed også retten til en erstatning i millionklassen. 

Lægen påstår at have rådgivet om kosttilskud såsom folinsyretilskud, men Toombes mor udtaler: "Han fortalte mig, at det ikke var nødvendigt. Jeg blev rådet til, at hvis jeg bare havde en sund diæt, behøvede jeg ikke tage folinsyretilskud." 

Dommeren har vurderet, at lægen ikke har givet tilstrækkelig rådgivning, og ifølge The Daily Mail udtalte hun: "Hvis lægen havde rådgivet omkring det, havde der været en senere undfangelse, hvilket ville have resulteret i et normalt sundt barn."

Efter denne skelsættende dom, står det nu klart, at en læge i Storbritannien kan holdes ansvarlig for ringe rådgivning før en graviditet, hvis det fører til en fødsel af et barn med en alvorlig lidelse. 

Det vides endnu ikke præcist hvor stor erstatningen bliver, men Toombes advokat udtaler, at det bliver en 'stor' erstatning, da den skal dække alle ekstra udgifter, som hun har haft pga. sin lidelse. 

Læs også

Harry og Meghan i unåde: Har kostet 4,3 millioner pr. minut