2015 om igen: Flygtninge vandrer langs grænsen til Polen

Skrevet af Mathias Nielsen

131 uger siden

|

08/11/2021
Foto: Polfoto/RIORDAN BOLL IVAN
Foto: Polfoto/RIORDAN BOLL IVAN
I disse dage udspiller der sig et drama omkring EU's østlige grænselande.

Dagens topnyheder

En stor kolonne migranter har mandag morgen sat sig i bevægelse fra Belarus/Hviderusland og har nu sat kursen mod den polske grænse. Det skriver Berlingske.

Migranterne går langs motorvejen, ligesom man så det i Danmark i 2015. Kolonnen bevæger sig mod grænseovergangen ved Bruzgi-Kuznica, ikke langt fra den belarusiske by Grodno. Målet er at komme til EU. 

Der har siden juli måned været en kraftig stigning i antallet af migranter og flygtninge, som forsøger at komme ind i landene omkring Hviderusland. Lande som Polen og de baltiske lande, der alle - i modsætning til Hviderusland - er medlem af EU.

EU er på nuværende tidspunkt i konflikt med Hviderusland og i særdeleshed den noget omdiskuteret statsleder, Aleksandr Lukashenko. Der spekuleres derfor i, om flygtninge bruges som et taktisk modsvar til EU's sanktioner mod Hviderusland.

Som modsvar har nabolandene rullet pigtrådshegn ud langs den hidtil åbne grænse og har udstationeret tusindvis af soldater til at bevogte området. Især Polen er blevet beskyldt for systematisk at sende migranter, som soldaterne fanger, tilbage over grænsen. Polen har siden august registreret 30.000 forsøg på at trænge ind langs grænsen.

En talsperson for den polske regering oplyser via et tweet sin bekymring, og viser samtidig en video af kaosset ved motorvejen. Det kan du se her: