21-årig mand første gravide i Europa - nu har han født et barn

Ane Sørensen

367 uger siden

|

10/07/2017
Udland
Foto: Shutterstock (model)
Foto: Shutterstock (model)
Hayden Cross fødte for nylig en lille pige og blev dermed den første transkønnede mand, der har født et barn i Storbritannien.

Dagens topnyheder

Den 16. juni fødte 21-årige Hayden Cross en lille pige på Glouchestershire Royal Hospital.

Dermed blev han den første transkønnede mand, som har født et barn i Storbritannien. 

Det var Hayden Cross’ bedstemor Pam Edgeworth, der afslørede den glade nyhed fredag aften. Hun fortalte også, at de begge havde det godt. 

Hayden Cross, der blev født som en pige, afslørede sin graviditet i januar. Han havde besluttet at sætte sit kønsskifte i bero, fordi han ønskede sig et barn, mens han stadig kunne få det.

Den unge mand mødte en sæddonor på Facebook, efter han havde besluttet, at han ikke ville have sine æg frosset ned, fordi de britiske sundhedsmyndigheder ikke ville dække de økonomiske omkostninger.

Hayden Cross Foto: Polfoto

- Jeg stod over for udsigten til ikke at blive den mand, jeg burde være fysisk, eller en far. Så jeg følte ikke, jeg havde et andet valg end at få et barn og så vende tilbage til overgangen, har Hayden Cross tidligere udtalt til The Sun. 

Den nyfødte pige lyder navnet Trinity-Leigh Louise Cross og på hendes fødselsattest, står Hayden Cross anført som barnets mor. Identiteten på hendes far er ikke blevet afsløret. 

Hayden Cross påbegyndte sin hormonbehandling tilbage i år 2014, men satte den i bero i september for at få et barn. Som nævnt er det dog planen, at han vil starte op på den igen.

Amerikanske Thomas Beatie var den første transkønnede mand i verden som fødte et barn tilbage i år 2008. Da hans kone havde svært ved at blive gravid, besluttede han sig for at blive det i stedet.

Mor vækker vild forargelse: Deler billede af 6 måneder gammel datter med piercing i ansigtet