22-årige Lucy huskede kemi-timerne: Det reddede hendes familie

Privatfoto

Heldigvis havde Julia og David en dygtig 22-årig datter, der kunne huske noget af det hun lærte fra kemitimerne. Det kan meget vel have reddet deres liv.

Da familien Tomans sølvsmykker begyndte at blive sorte, vidste datteren Lucy straks, at der var noget galt. Det instinkt reddede potentielt familiens liv, da det senere vist sig, at der var en giftig lækage i familiens hus.

Den 22-årige datter af Julia og David fra Banbury fortalte Oxfordshire Live, at familien begyndte at lugte "rådne æg og lugten af ​​død" omkring huset.

Læs også

Dylan bruger under 1.000 kroner om året på mad: Sådan kan det lade sig gøre

De troede i første omgang, at det kunne have været tilstoppede afløb – og gik endda til skadedyrsbekæmpelse.

"Vi ryddede alle afløbene for at sikre, at det ikke var en blokering og fik endda tjekket oliefyret." fortæller Lucy ifølge DailyStar og fortsætter:

"Vi vidste, at lugten var stærkest i garagen." fortæller hun.

Den forvirrende situation blev værre lørdag den 16. oktober, da Lucy vendte hjem fra arbejde og opdagede, at alle hendes sølvsmykker havde fået sorte pletter.

Privatfoto

Lucy der studerede kemi på A-niveau - hvilket var nyttigt - huskede, hvordan hun i skolen lærte om kemikaliers "rådnende æggelugt" og om de oxiderende virkninger, det har på sølv. Dermed fandt hun ud af, at der måtte være en gaslækage.

"På dette tidspunkt vidste vi, at gassen kunne være giftig, og ringede til brandvæsenet." fortæller mor Julia til mediet og fortsatte:

"De var her i omkring syv timer. Der var to brandbiler, toksiske kontrolfolk, to varevogne og en ambulance for at tjekke vores iltniveauer i blodet og lave EKG på os." lyder det fra Julia Tomans. 

Familien blev evakueret fra deres hjem. Privatfoto

Familien blev evakueret fra deres hjem i Helmdom og bragt til Horton Hospital i Banbury, efter at eksperter indså, at den giftige gas hydrogensulfid var til stede.

Heldigvis, på trods af at de havde indåndet gassen - som er kendt for at forårsage migræne - i to dage, fik de ingen men, og de kunne vende hjem, da gassen var forsvundet.

Læs også

Han slog kvinder ihjel for at vinde i Lotto