23-årige Claes sprang ind i brændende bygning for at redde 85-årig kvinde

Foto: Privat

Da der opstod brand i et lejlighedskompleks, tøvede Claes ikke med at løbe ind og redde en 85-årig kvinde

Claes Tidebro og hans to venner sad på en terrasse i det centrale Nordmaling i Sverige, da de pludselig kunne se en røgsky stige til vejrs. 

Læs også

Efter stenkast mod danske biler: Nu tager rigmanden Magnus sagen i egen hånd

De opdagede hurtigt, at det var en røg, der var markant kraftigere, end havde den været fra en almindelig skorsten. Derfor gik det også hurtigt op for de tre venner, at der var sket noget alvorligt. 

Det skriver P4 Västerbotten

"Vi løb derhen, og da vi ankom, var der en fuldt udviklet brand i det meste af huset. Hele overetagen og halvdelen af stueetagen var i brand," fortæller Claes til Newsner

Vennerne forsøgte at se, om der var nogen tilbage i huset, men det var svært at se noget. Claes forklarer også, at det var enormt varmt, hvorfor det var vanskeligt at komme tæt på.

Mens de står foran den brændende bygning, kommer en kvinde hen til Claes og fortæller ham, at hun tror, at der er nogen tilbage i en af lejlighederne. 

Efter at have fået overbragt denne besked, tøvede Claes ikke et sekund med at gribe ind. Derimod løb han ind i bygningen og fandt frem til den omtalte lejlighed. Han kunne hoppe op på lejlighedens balkon, hvor han kunne snige sig ind ad en dør, der stod på klem. 

"Røgen var allerede begyndt at komme ind i lejligheden, og det var utroligt varmt. Men hun havde ikke forstået, at der var brand, så jeg forsøgte hurtigt at forklare hende det," siger Claes. 

Da han fik overbevist kvinden om, at der faktisk var brand i bygningen, fik han kvinden med ud på balkonen, hvor han kaldte på hjælp. Med det samme løb hans venner over for at hjælpe. 

Da de havde hjulpet kvinden ned fra balkonen, løb han ind i lejligheden for at se, om der var andre tilbage. Han kunne ikke finde nogen, så han skyndte sig ud igen. 

Claes fortæller, at han ikke overvejede, at han bragte sig selv i fare ved at løbe ind i den brændende bygning. 

"Det var rent instinkt. Jeg tænkte ikke meget over det. Det er nok først nu set i bakspejlet, at man er begyndt at reflektere lidt over, hvad der kunne være sket," lyder det fra Claes. 

I dag har kvinden, som han og vennerne reddede fra branden, det godt. Claes og hans venner er blevet rost for deres heroiske indsats, herunder af barnebarnet til den 85-årige kvinde.

Læs også

Fie Laursen reagerer på tragisk dødsfald

"En stor tak til Oskar Olsson og Claes Tidebro for at redde vores bedstemor fra branden i går. Vi er meget taknemmelige," skriver barnebarnet Emelie på Facebook. 

 

Dagens Gossip