24-årig Influencer uden politisk erfaring valgt til EP: Fik vanvittigt mange stemmer

Mathias Madsen

1 uge siden

|

11/06/2024
Udland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
En fuldstændig uerfaren og på papiret uoplagt person blev ved søndagens Europaparlamentsvalg valgt som ét af de nye medlemmer i parlamentet.

Dagens topnyheder

Helt uden politisk parti eller politisk erfaring lykkedes det søndag en kun 24-årig influencer at blive valgt som medlem af Europaparlamentet, og han fik RIGTIG mange stemmer.

Det skriver B.T.

Ifølge avisen annoncerede influencer og YouTuber Fidias Panayiotos tilbage i januar til sine mere end 2,5 millioner følgere på blandt andet YouTube, at han havde planer om at stille op til Europaparlamentsvalget i sit hjemland Cypern.

Det lille Middelhavsland har godt nok kun seks pladser i parlamentet, og Panayiotos havde hverken et politisk parti, der bakkede ham op, eller politisk erfaring på nogen måde, men alligevel var hans ambition at blive valgt ind.

Søndag viste det sig, at det i den grad lykkedes.

Influenceren, som primært lever af at dele skøre videoer og "challenges" på YouTube, blev nemmelig ikke bare valgt ind; han fik hele 19,3 procent af stemmerne i Cypern. Altså næsten hver femte stemme!

Artiklen fortsætter under videoen.

Det til trods for, at han inden valget ikke lagde skjul på sin manglende politiske erfaring og manglende viden om politik og EU i det hele taget.

"Jeg er 23 år gammel, og jeg har aldrig stemt i mit liv [...]," lød det blandt andet fra den unge influencer i januar, da han annoncerede sit kandidatur.

Han forklarede dengang, at han dog havde indset, at han blev nødt til at begynde at engagere sig politisk, hvis ikke "de samme nørder" skulle have magten for evigt.

Og nu er det i hvert fald lykkedes Panayiotos at få del i magten, da han som én af seks skal sidde i Europaparlamentet og repræsentere Cypern.

Selv siger influenceren, at han er topmotiveret for at komme i gang, men på det sociale medie Instagram delte han valgresultatet med en grinende smiley.

Hvor alvorligt han tager ansvaret, må fremtiden vise.