25-årig fødte 9 babyer: Nu taler hun ud om det

Foto: Mali Health Ministry

Den blot 25-årige kvinde fortæller nu om den store oplevelse, det var at give fødsel til 9 børn.

En kvinde, der fødte ni babyer - som var en ny verdensrekord - har åbnet op for, hvordan det virkelig er at skulle passe så mange børn.

Halima Cisse, fra Mali, mentes at bære syv babyer, ifølge ultralyd, men yderligere to 'sprang' ud, da hun blev fløjet fra sit hjemland til Marokko for at få et kejsersnit.

Læs også

81-årig mand gør skræmmende opdagelse i afdød kones gemmer 56 år for sent

Hun bød velkommen til babyerne for fem måneder siden og hævder nu at skifte mere end 100 bleer om dagen. Den 25-årige sagde fortæller, 'at de alle har det rigtig godt, og at de er en fornøjelse at passe.'

"De bliver stærkere hver dag, og det kan godt være, at de snart får lov til at forlade fuldtids lægehjælp, så vi kan tage dem med hjem." fortæller hun ifølge det britiske medie Daily Mail 

Foto: Mali Health Ministry

Hun er dog ved at erkende, at det kan være hårdt arbejde at have ni babyer at passe.

"At føde et barn er hårdt nok, men at have ni er utænkeligt."

"Det er forbløffende, hvor meget arbejde der er involveret i at passe dem."

"Jeg er taknemmelig for det medicinske team, der gør alt det hårde arbejde, og Malis regering for at finansiere dette." fortæller kvinden.

Læs også

Mand giver tigger 600 kroner og følger efter ham for at se, hvad han bruger pengene på: Resultatet giver kuldegysninger

Halimas sjældne flerfoldsgraviditet havde tiltrukket sig en del opmærksomhed i Mali og til sidst nåede det lederne af den vestafrikanske nation.

I marts sagde lægerne, at hun ville have brug for specialistbehandling, og beslutningen blev truffet af den midlertidige præsident Bah Ndaw om at sende hende til Marokko.

Det britiske medie The Sun rapporterer, at plejeregningen nærmer sig op mod 9 millioner kroner. Det meste er heldigvis blevet betalt af de malisiske myndigheder, der arbejder på at få familien hjem til Mali.

Foto: Mali Health Ministry

Fødslen gik ikke helt ubesværet hen, da Halima mistede så meget blod under fødslen, at hun var  tæt på at dø. Hendes mave skulle ifølge lægerne have vejet omkring 30 kilo, da hun gik i fødsel. 

Halima beskrev fødslen og sagde:

"Da babyerne kom ud, gik der så mange spørgsmål gennem mit hoved."

"Jeg var meget opmærksom på, hvad der foregik, og det virkede som om, der kom en endeløs strøm af babyer ud af mig."

Hun tilføjer:

"Min søster holdt mig i hånden, men det eneste, jeg kunne tænke på, var, hvordan ville jeg passe på dem, og hvem skulle hjælpe mig?"

Hendes mand Abdelkader Arby, som Cisse i forvejen deler en datter med, nåede til sidst at slutte sig til familien efter at være blevet indlagt i det nordafrikanske land i juli.

Han sagde: "At være sammen som en familie er det bedste i verden, og vi takker Gud hele tiden.

"Det vigtigste er, at vi alle har det trygt og godt og i gode hænder." slutter han.

Læs også

Det sker der med din hjerne, hvis du sover mindre end 6 timer