Over 30.000 vil have skoleelev bortvist: 'Han burde være i lænker'

Foto: Care2Petitions/WABC

En 16-årig amerikansk high school-studerende er blevet bortvist fra sin skole i 10 dage, efter at personen delte billeder, med klare racistiske beskeder, rettet mod en klassekammerat.

High school kan uden tvivl være et til tider forvirrende sted. Det er hvert fald den historie amerikanske film og tv-serier ofte fortæller os, og mange tidligere skoleelever kan sikkert genkende dele af billedet der tegnes. 

Læs også

Personalet afslører: Derfor skal du altid bede om kvitteringen på McDonald's

Sociale hierarkier, årets mode som man skal følge, for ikke at blive socialt udstødt og den generelle proces det er, at forsøge at blive voksen og finde sig selv - det kan uden tvivl være en forvirrende tid. 

De mange forvirrende udfordringer og forandringer kan være svære for nogle, hvilket kan resulterer i dårlig opførsel eller mobning, men denne high school-studerende lod sine, hvad man må formode var frustrationer over et eller andet, gå ud over en klassekammerat, på en meget ubehagelig måde - og over 30.000 mennesker har nu skrevet under på, at eleven bør bortvises permanent.

En 16-årig unavngiven studerende vakte forargelse, da personen tog og delte et billede af en anden Fairfield Warde High School elev, ved navn Jamar Medor. På billedet, der blev taget og delt via det sociale medie Snapchat, er Jamar Medor i fokus og til billedet er skrevet en tekst, der mildest talt kan siges at være racistisk - det skriver Unilad.

“Hvorfor er der en nigger i mit klasselokale? Han burde være i lænker” - sådan lød den chokerende besked fra den mistænkte elev.

Den 15. maj blev den studerende, der sendte billederne til andre elever, arresteret og sigtet for racemæssig chikane. 

Som sagen ser ud i øjeblikket, vil det dog ikke få nogle større konsekvenser, for 16-årige elev, der er blevet suspenderet i 10 dage.

Den milde straf har dog skabt en hel del vrede, og med tanke på den heftige debat om race, lighed og rettigheder der i øjeblikket foregår i USA, synes den 16-årige elev at have startet en sag, der har vokset sig langt større end personen nok havde antaget.

Der er nemlig blevet oprettet en underskriftindsamling på hjemmesiden Care2, som er blevet underskrevet af over 30.000 mennesker der mener, at den racistiske besked skal have større konsekvenser. 

“Det der skete på Fairfield Warde High School, illustrerer, hvorfor offentlige skoler bør indarbejde mangfoldighed i uddannelsen og interpersonelle relationer i deres læseplan for at undgå yderligere racistiske hændelser. Skriv venligst under her, for at bede Fairfield Warde High School om at udvise den racistiske bølle,” - lyder det fra skaberne af underskriftindsamlingen.

Skolens rektor, Paul Cavanna siger, at man har til hensigt at gøre "en indsats for at skabe en langsigtet plan for at fremme samhørighed”. Men skolen vil tilsyneladende ikke bruge denne episode til at sætte foden ned, og sætte et godt eksempel.

Det vil bekymre mange på grund af det budskab, det sender om konsekvenserne af åbenlys racisme - i dette tilfælde er det en uge fri fra skole.

De, der har underskrevet indsamlingen, har udtrykt deres vrede over situationen, og en skriver i kommentarsporet:

“Jeg tænker på racisme som et angreb. Problemet vil aldrig bare "gå væk" på egen hånd. Vi må konfrontere det direkte, kraftigt. Med andre ord skal vi knuse det som et insekt. Egoistisk, og ikke overraskende, har Fairfield-administrationen ikke valgt at gøre det,”

 

Læs også

Kvinde forvandler sine skamlæber til et smykke efter operation i underlivet

Alt taget i betragtning er det ikke så mystisk, at sagen har tiltrukket massiv opmærksomhed, og på mange måder er den konkrete sag blevet et symbol på en kamp for lighed. Man skal dog ikke glemme, at en skoleelev er blevet offer for en klassekammerats racistiske holdninger, og Jamar Medor selv, har fortalt at han nu har svært ved at vende tilbage til skolen.