36-årig kvinde: "Coronavirus reddede mit liv"

Privatfoto: Angela Schlegel

Coronavirussen har for langt de fleste været et træls bekendskab, men for en enkelt kvinde har det været en god ting, da virussen endte med at redde hendes liv.

Det er mest dårlige historier der kommer frem i forbindelse med udbredelsen af coronavirus, men der er også historier, hvor den frygtede sygdom har bragt gode ting med sig.

Læs også

Disse danskere kan se frem til 10.000 skattefrie kroner fra regeringen

Denne beretning fra en 36-årig kvinde er et eksempel på en god historie. Kvinden fortæller nemlig, at coronavirus var med til at redde hendes liv.

Fandt sjælden hjertesygdom

Den 36-årige skuespiller, Angela Schlegel, fortæller at coronavirus 'reddede hendes liv', efter at lægerne diagnosticerede hende med en sjælden hjertesygdom.

Sygdommen var nok aldrig blevet opdaget, hvis ikke kvinden var kommet i behandling for coronavirus. For det var nemlig under denne behandling, at lægerne fandt frem til den sjældne hjertesygdom hos Angela Schlegel.  

Angela Schlegel bor til dagligt i London, og det var på Londons Royal Brompton Hospital, at de dygtige læger fandt frem til sygdommen.

Fik virussymptomer

Angela Schlegel begyndte at opleve coronavirus-symptomer, mens hun var hjemme, og blev herefter indlagt på Londons Royal Brompton Hospital 11 dage senere. Det skriver The Mirror

Under hendes behandling fandt lægerne ud af, at hendes hjerte ikke fungerede korrekt.

Angela Schlegel fortæller, at hvis sygdommen ikke var blevet diagnosticeret, kunne hun have været død.

”Coronavirus satte min krop og mit hjerte under meget stress, og lægerne sagde, at det havde accelereret min EPGA. "Det reddede mit liv på lang sigt, men på kort sigt dræbte coronavirus mig næsten," fortalte Angela Schlegel ifølge The Mirror.

Efter hendes diagnose tilbragte Angela Schlegel fem uger på hospitalet, og hun beskrev sin behandling som enestående.

Hendes læge dr. Pugan Patel, fortalte at det at se Angela Schlegels bedring havde en 'enorm indflydelse' på personalet.

Også Angela Schlegel var henrykt over hvor dygtige lægerne var. Hun fortæller, at det slog hende ud, da hun fik at vide, at hendes hjerte ikke fungerede, som det skulle være. Så derfor var lægerne en stor støtte.

De scannede hende, og scanningerne afslørede en opbygning af væske omkring hendes lunger og hjerte, og læger diagnosticerede hende med Eosinofil granulomatose polyangiitis også kaldet EGPA, som er en inflammatorisk sygdom i de små og mellemstore blodkar. Sygdommen kan påvirke lungerne, huden, hjertet, nyrerne, nerverne og tarme.

Heldigvis er sygdommen opdaget hos Angela Schlegel, så nu kan man holde den under kontrol.

Læs også

Så mange danskere er nu coronasmittet

 

 

Dagens Gossip