4-årig død efter han indåndede stift på sin brors fødselsdag

Foto: Privat

En mor har delt en hjerteskærende historie om, hvordan hendes fireårige søn blev kvalt af en stift på hans brors fødselsdag, hvorefter han døde på hospitalet.

Ayla Rutherford var ved at gøre sin ældste søns fødselsdagskage klar, da hun besluttede at tage en pause, for at tage et bad – og det kom til at ændre hendes liv for evigt.

Læs også

Kropsdel fra savnet millionær fundet

Hendes dreng havde løbet rundt og 'været skøre børn', og da hendes mand vågnede den 9. januar, besluttede hun sig for at tage et bad efter en travl morgen med forberedelser. 

Pludselig hørte hun, hvordan hendes familie skreg, at der var noget galt med hendes fireårige søn Axel. Det skriver News.com.au. 

"Jeg kom nedenunder, hvor jeg så, at min mand udførte Heimlich-manøvren på Axel," skriver hun i en tekst på GoFundMe. 

Hun fortalte også, at hun kun kunne se til, mens hendes lille dreng blev helt slap, før en ambulance ankom til hjemmet, som kørte ham på hospitalet. 

"Vi ventede i timevis. Det føltes som dage," sagde hun. 

"Omkring kl. 16 fortalte lægen os, at de havde fundet ud af, at Axel havde slugt en stift. En stift. Dem du bruger til at hænge billeder eller plakater op på væggen." 

"Og den havde punkteret hans højre lunge og blokeret den anden. De fortalte os, at fordi han havde været uden ilt i mere end 20 minutter, ville han være hjernedød." 

Familiens bønner blev besvaret, da Axel på tredjedagen, hvor de forberedte sig på at sige farvel, rykkede sig og forsøgte at gispe efter vejret. 

"Så de kunne ikke erklære ham hjernedød," sagde Ayla Rutherford. 

"Jeg takker Gud for de ekstra dage, der var sammen med ham, selvom han ikke kunne gøre noget." 

Men et par dage senere modtog familien et opkald fra en læge, der fortalte, at en række nye tests viste, at Axel var hjernedød. 

"Vores baby var væk. Han trak kun vejret på grund af livsstøttesystemet," sagde hun. 

"Far og jeg holdt vores baby én sidste gang." 

Ayla Rutherford har udtalt, at hun nu ønsker at gøre andre forældre opmærksomme på, at de bør fjerne alle stifter fra deres hjem. 

"En lille stift gjorde så meget skade på hans lille krop," sagde hun. 

"Jeg vil have, at enhver forælder, bedsteforælder, tante, onkel eller ven til at fjerne deres stifter. Der er andre måder at holde ting oppe, som ikke kan skade eller dræbe et barn."

Læs også

Gravid i 16 år af sit liv

"Jeg vil bare gerne redde andre babyer eller børn og deres forældre fra denne smerte. Denne dumme ulykke. Stifter er ikke dine børn værd."

 

Dagens Gossip