4-årig Norah rejste sig i indkøbsvognen og råbte efter gammel mand - det skulle forandre hans liv

Foto: Privat

Den lille pige tog med sin mor i supermarkedet for at købe cupcakes til sin fødselsdag. Hun endte med at forandre et andet menneskes liv.

"Hej, gamle mand. Det er min fødselsdag!"

Sådan råbte den fireårige Norah efter en ældre herre i supermarkedet, da hun var med sin mor ude at købe cupcakes til sin fødselsdagsfejring.

Læs også

Mette Frederiksen med trist besked

Måske en lille - omend lidt frisk - bemærkning. Men den endte faktisk med at vende den sørgmodige ældre mands liv på hovedet, skriver CNN.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Foto: Privat

I første omgang blev moderen flov over datterens opførsel. Manden fortrak nemlig ikke en mine og virkede ikke synderligt glad. Men snart løsnede han op. Hans underlæbe skælvede lidt.

"Hej, lille pige. Hvor gammel bliver du i dag?," spurgte han, og de to snakkede lidt og gav hinanden et kram.

 Norah havde ingen anelse om, hvor meget mødet betød for den gamle mand. Moderen, Tara Wood, tog et billede af de to sammen og lagde det på Facebook. Nogen genkendte manden og gav hende kontaktinformationerne på ham.

"Det er første gang, jeg har set den mand smile, siden hans kone døde," skrev vedkommende på Facebook.

Manden viste sig at hedde Dan Peterson. Han var 82 år gammel og havde mistet sin kone et par måneder før. Tabet af hustruen førte til en depression.

Et halvt år efter dødsfaldet mødte han Norah.

"Den dag var jeg fyldt med selvmedlidenhed. Jeg havde bare så ondt af mig selv. Men hun ændrede det," siger den 82-årige.

Han fik klippet håret og barberet sig. Så ankom han til Norahs hjem. I den efterfølgende uge fik familien et nært og kærligt forhold til manden, de kalder Mr. Dan.

De planlagde blandt andet holde Thankgsgiving sammen. Han, Norah, forældrene og Norahs seks søskende.

"Hun har vist mig en dybde af kærlighed, jeg ikke vidste fandtes," siger den rørte Dan Peterson.

Læs også

Forbud mod at køre over Storebæltsbroen