Pizzaerne blev betalt med den døde nabos dankort: Stjal det og lod hende ligge i forrådnelse i to år

Skrevet af Mathias Busekist

16/07/2022
Hus på vejen, hvor forbrydelsen fandt sted. Foto: Google Maps
Hus på vejen, hvor forbrydelsen fandt sted. Foto: Google Maps
Manden blev anklaget for at have brugt 50.000 kroner af sin døde nabos penge på at købe pizza.

Dagens topnyheder

Robert Sharkey mødte op i Belfast Crown Court, hvor han erkendt sig skyldig i alle anklager mod ham undtagen én. 

Anklagerne omfatter indbrud i hendes hjem og tyveri af et dankort, som han brugte til at betale regninger og købe mad, herunder at bruge næsten 50.000 kroner på Domino's Pizza.

Marie Conlons lig blev fundet i soveværelset i hendes lejlighed i Larkspur Rise i oktober sidste år, og Sharkey - som dengang var hendes nabo - blev anholdt og efterfølgende anklaget for at forhindre lovlig begravelse.

Ifølge Independent erklærede han sig skyldig i at have forhindret begravelsen, ligesom han erklærede sig skyldig i at have brudt ind i hendes hjem for at stjæle batterier, værktøjer og et kaffekrus samt i at have stjålet kontanter og et debetkort.

Sharkey erklærede sig også skyldig i seks separate anklager om bedrageri som følge af at have brugt Conlons dankort uden tilladelse.

Han indrømmede at have brugt hendes kort til at købe mad for i alt 50.000 kroner fra Domino's Pizza fra oktober 2015 til 2017 og til at købe varer fra Sainsburys til en værdi af 29.000 kroner fra juli 2016 til oktober 2017.

Den eneste anklage, som han nægtede sig skyldig i, var at bryde ind i lejligheden mellem juni og oktober 2015 og stjæle et betalingskort fra Bank of Ireland.

Efter at alle 11 anklager var blevet aflagt, anmodede både kronen og forsvaret om tid til at overveje den resterende anklage.

Det endte med, at dommer Piers Grant idømte Sharkey en dom på to år. 

Han sagde til den kriminelle, at hans adfærd var ondskabsfuld og en skandale for enhver anstændigt tænkende person.

Dommeren var nemlig overbevist om, at Sharkey må have været klar over, at hun lå i en tilstand af forrådnelse.