Trods høje smittetal: Så mange coronapatienter er indlagt for noget andet

Foto: Shutterstock.com

Smittetallene fortsætter med at stige, men andelen af de indlagte coronapatienter, der er indlagt på grund af virussen, er faldende.

I de seneste dage er der flere gange blev sat ny smitterekord i Danmark. Torsdag er rekorden blevet slået på ny, da der i det seneste døgn er registreret 40.626 nye smittetilfælde blandt danskerne.

Læs også

Sundhedsstyrelsen varsler corona-ændringer

Det ses dog ikke på antallet af indlæggelser på grund af corona, at der er en massiv stigning i smittetallene.

Den udbredte smitte med coronavirus i Danmark har faktisk resulteret i et fald i andelen af personer, der er blevet indlagt som et direkte resultat af at være blevet smittet med corona.

Derimod er der registreret en stigning i antallet af patienter, der er blevet indlagt på de danske hospitaler med en anden diagnose, men som også er blevet testet positive for virussen.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en meddelelse, der er baseret på data fra en ny tendensrapport.

Andelen af de patienter, der er blevet indlagt på et dansk hospital på grund af coronavirus, er faldt fra 70% i uge 51 til 65% i uge 52.

Det betyder ikke blot, at der er et fald i af andelen af de patienter, der er indlagt på grund virussen. Det betyder også, at lidt over hver tredje coronapatient, der er indlagt på et dansk hospital, er indlagt på grund af en anden diagnose.

"Den udbredte samfundsmitte medført et fald i andelen af indlæggelser, der sker på grund af covid-19 og en stigning i andelen, som er testet positiv, men som indlægges med en 'anden diagnose'," skriver Statens Serum Institut.

Rapporten viser dog også, at der har været en stor stigning i antallet af smittetilfælde fra uge 1 til uge 2. I rapporten fremgang det nemlig, at antal smittetilfælde steg med hele 35% fra uge 1 til uge 2.

Derudover er antallet af nye indlæggelser steget med 16%. I rapporten fremgår det dog også, at der er sket et fald i antallet af indlagte på landets intensivafdelinger.

Læs også

Melder ud: Ophæv alle rejserestriktioner øjeblikkeligt

Totalt set lå incidensen på 2.937 tilfælde pr. 100.000 i uge 2, mens den i uge 1 lå på 2.180 tilfælde pr. 100.000. Derfor har der også være en stigning i incidensen.

 

Dagens Gossip