68 fuldt vaccinerede hospitalsansatte er smittet med corona efter julefest

Foto: Shutterstock

Efter en julefest med omkring 170 deltagere i Spanien, er 68 fuldt vaccinerede sygeplejersker og læger blevet konstateret smittet med coronavirus.

I den spanske by Malaga har 170 sygeplejersker og læger fra Malagas Regional Hospital festet igennem til årets julefest d. 1. december.

Inden de mange festglade sundhedsfaglige personer kunne deltage i festen, skulle de alle sammen vise en negativ lyntest skriver Unilad. Man skulle derfor tro, at der var styr på sikkerheden i forhold til coronavirus.

Læs også

Ny restriktion indføres i offentlig transport

Efter festen er status dog, at over halvdelen af deltagerne nu sidder i isolation på grund af påvisning eller mistanke om infektion med coronavirus. 

BBC News skriver, at alle de smittede er fuldt vaccinerede og derfor kun har milde til ingen symptomer. Det er dog ikke bekræftet endnu, om de smittede ansatte er smittet med den nye og ekstremt smitsomme omikron-variant. 

I Spanien frygter man også den nye variants fremstormen i Europa, og de mange smittede til julefesten kommer kort tid efter, at Spaniens premiere minister, Pedro Sanchéz, opfordrede folk til at holde ved igennem julen, og ifølge Unilad sagde, at "vi må ikke sænke paraderne". 

Ligesom Danmark oplever Spanien en uhyggelig stigning i antallet af smittede efter opdagelsen af den nye omikron-variant, men situationen er dog noget bedre i Spanien. Derfor er det også tilladt at gå på restaurant, bar og lignende endda uden krav om test eller vaccination. 

Tv2 rapporterer at antal smittede pr. 100.000 i Spanien den seneste uge har været 248, hvilket er væsentlig lavere end det tal vi oplever i Danmark lige for tiden. 

Enkelte regioner i Spanien er dog begyndt at indføre krav om coronapas, på grund af den stigende smitte samt bekymringer om den nye variant. Det er dog stadig størstedelen af regionerne, som ikke kræver coronapas, når spanierne skal ud at spise eller en tur i byen. 

Siden starten af pandemien har Spanien registreret cirka 5,1 millioner corona-smittede og 88.000 dødsfald, som kan kobles sammen med Covid-19. 

Til sammenligning er der i Danmark siden begyndelsen af pandemien, ifølge Sundhedsstyrelsen, registreret 536.000 smittede og næsten 3000 dødsfald. 

Man skal huske at Spaniens befolkningstal er cirka 47,3 millioner, mens Danmarks er cirka 5,8 millioner. Der bor altså cirka otte gange så mange mennesker i Spanien som i Danmark.

Læs også

Sygeplejerske chokeret: 50-årig 'brugte' falsk arm til vaccination

 

 

 

 

 

Dagens Gossip