73-årig mands vedhæng eksploderede: Du gætter aldrig, hvad han proppede ind i den

Skrevet af Nicolai Busekist

23/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mands vedhæng endte med at eksplodere, fordi han pressede noget meget uventet ind i den.

Mest læste i dag

En mand fra Australien var nødt til at søge lægehjælp, fordi han havde presset flere knapbatterier ind i sit vedhæng. Denne hændelse er blevet beskrevet af Brendan Akihiko Yanada fra Department of Urology ved Western Health, Footscray, Victoria. Det skriver Daily Star.

I denne rapport fremgår det, at fremmedlegemer i urinrøret er en urologisk nødsituation, der kræver øjeblikkelig handling.

Det lyder også, at mænd faktisk ofte indsætter forskellige genstande i deres urinrør. Det gør de for fornøjelsens skyld, selvom det kan lyde en anelse bizart. Derfor har læger tidligere været nødt til at fjerne alt fra ledninger til metalskruer, men i dette tilfælde var der tale om batterier.

I denne situation var det meget vigtigt at handle hurtigt, da de små knapbatterier kan være ætsende og forårsage vævsskade. Selvom det har været ubehageligt, så ankom den 73-årige mand først til skadestuen omtrent 24 timer efter at have presset tre knapbatterier ind i urinrøret.

Han indrømmede, at han regelmæssigt gjorde dette med forskellige fremmedlegemer for at opnå seksuel tilfredsstillelse. Tidligere havde han dog ikke haft problemer med at fjerne dem igen.

Denne gang gik det galt for den ældre mand, da batterierne var blevet presset for langt op i urinrøret. Da han forsøgte at fjerne dem igen, gjorde han det kun værre, da han pressede dem endnu længere op.

Lægerne var meget chokerede over, at batterierne havde forårsaget skade inde i urinrøret. Det var endt med at have en tjærelignende udseende på grund af ætsende udledning og igangværende erosion i vævet.

Der blev gjort et forsøg på at fjerne batterierne på skadestuen, men det var for smertefuldt for den 73-årige mand. Derfor var lægerne nødt til at lægge ham i narkose, før de kunne fuldføre proceduren.

Efter at batterierne var taget ud, fandt lægerne omfattende forbrændinger på den forreste del af hans urinrør. Han blev sendt hjem tre dage efter operationen, men vendte tilbage 10 dage senere med øget hævelse og udflåd fra sit vedhæng.

Kirurger lavede et snit i den, som frigav 'en stor mængde pus'. De opdagede derefter et 8 cm langt segment af dødt væv i hans urinrør og det omkringliggende område.

En stor del af hans indre vedhæng blev fjernet for at stoppe spredningen af det døde væv. Lægerne besluttede ifølge rapporten ikke at genopbygge hans skadede vedhæng.