74-årig blev uskyldig dømt: Nu er hun benådet efter 27 år bag tremmer

Foto: Inside Edition/YouTube

En 74-årig kvinde, der tilbragte 27 år bag tremmer efter at være blevet uretmæssigt dømt for mordet på sin grandniece, er blevet frikendt.

Joyce Watkins blev fundet skyldig sammen med sin kæreste, Charlie Dunn, i voldtægt og mord på den fireårige Brandi i 1987.

Hun sad 27 år i fængsel, før hun blev prøveløsladt i 2015, mens Dunn døde i fængslet samme år, mens han ventede på sin egen prøveløsladelseshøring.

Læs også

Hendes 13-årige søn fik coronavirus: Hvad hun så gjorde, har kostet hende en plettet straffeattest

Efter hendes løsladelse blev Watkins' sag taget op af Tennessee Innocence Project, hvilket førte til en fornyet undersøgelse af efterforskningen af Nashville Conviction Review Unit.

Det kulminerede i en ny rapport, der blev offentliggjort i 2021, og som viste, at parrets domfældelse var resultatet af en "uærlig" anklagemyndighed. 

Nashvilles dommer besluttede derfor at afvise anklagerne mod Watkins og Dunn onsdag den 12. januar.

Det betyder, at deres navne officielt renset og Watkins bliver fjernet fra det føderale register over seksualforbrydere.

Bittersød sejr

Watkins udtrykte sin taknemmelighed efter dommen og takkede alle dem, der hjalp hende ud af dette "rod", som har kostet hende halvdelen af hendes liv, ifølge News Channel 5.

Dunns datter Jackie var også til stede for at se sin far blive officielt frikendt, og hun beskrev dommen som "bittersød".

"Jeg er så glad for, at han endelig kan få fred, men det er bare en skam, at han ikke var her for at se det. Han vidste, at han var uskyldig. Han vidste, at han ikke havde begået disse forbrydelser ... Han døde et sted, hvor han aldrig skulle have været," sagde hun.

Brandi blev hentet af Watkins hos en anden slægtning og bragt til hendes og Dunns hjem i Nashville. Næste morgen fandt Watkins Brandi bevidstløs og bragte hende til et lokalt hospital.

Foto: Inside Edition/YouTube

Lægerne fandt tegn på voldtægt og hovedtraumer, men kunne ikke redde hende, hvilket fik efterforskerne til at anklage Watkins og Dunn for voldtægt og mor.

De medicinske eksperter, der genbehandlede sagen, fandt, at de metoder, der blev brugt til at antyde, at Brandi havde været i Watkins' og Dunns varetægt, da hun blev voldtaget, ikke var videnskabeligt forsvarlige.

Rapporten fastslog, at bortset fra det faktum, at Dunn havde været en mand i Brandis nærvær kort før hendes død, var der ingen beviser, der tydede på Dunns skyld.

"De har altid vidst, at de var uskyldige. Deres familier vidste, at de var uskyldige, og nu i dag ved alle, at de er uskyldige," lyder det fra Watkins' advokat.

Læs også

Mand anholdt: Mor gav ved et uheld hans hashbrownies til pensionister

 

Dagens Gossip