8-årig pige havde forstoppelse og mavesmerter: Nu er hun død af sjælden kræftsygdom

Foto: Privat

En 8-årig havde mavesmerter og forstoppelse. Kort tid efter afgik hun ved døden med den sjældne kræftsygdom neuroblastom.

En familie er blevet knust, efter at en lille pige afgik ved døden af en sjælden kræftsygdom blot tre måneder efter at have fået dianogsen.

Læs også

Efter trist nyhed: Nu reagerer X Factor-dommer

8-årige Amelia Davies begyndte at opleve mavesmerter og forstoppelse i august sidste år, skriver Chronicle Live ifølge Daily Mirror. 

I oktober blev det efter flere forskellige tests bekræftet, at hun havde neuroblastom. Desværre afgik hun ved døden i januar – kun få måneder efter at have fået diagnosen.

Foto: Privat

"Hvad der skræmmer mig mest er, at hun ikke havde hævelser, så hendes eneste symptomer var forstoppelse og mavesmerter," sagde Amelias mor, 25-årige Rhiannon Davies. 

"Mavesmerter er noget, som børn klager over hele tiden, så vi anede ikke, at det skulle vise sig at være så alvorligt." 

"Jeg ringede til lægen, da hun ikke kunne spise sin sandwich og havde en del smerter."

Foto: Privat

Efter at have ringet til lægen fik de en tid til en ultralydsscanning på hospitalet, hvor de den efterfølgende dag blev indkaldt til yderligere tests. 

Lægerne fandt en tumor på Amelias venstre nyre, og hun blev straks overført til Royal Victoria Infirmary i Newcastle. 

Der blev der udført flere tests, og efter at lægerne fandt tegn på neuroblastom, fik hun en tid til at få fjernet sin tumor den 16. november.

Foto: Privat

Imidlertid besluttede lægerne at udføre en knoglemarvstest for at sikre, at kræftsygdommen ikke havde spredt sig til andre steder i kroppen. 

Desværre havde sygdommen spredt sig til knoglemarven, hvorfor lægerne måtte overbringe familien den forfærdelige nyhed, at Amelia havde neuroblastom. 

Amelias behandling startede den 4. november, hvorefter hun fik kemoterapi hver 10. dag i otte runder, som hendes mor siger tærede på sin datter.

Foto: Privat

Amelia fik endda behandling på juleaften og tilbragte det meste af juledag i sengen. Senere fik familien dog den gode nyhed, at det så ud til, at behandlingen virkede, da tumoren var blevet mindre. 

Familien begyndte derfor at forberede sig på, at hun ville blive udskrevet, men pludselig blev hendes tilstand værre. 

Læs også

Barn fundet død i roterende vaskemaskine

På trods af en stor indsats fra læger og sygeplejersker, afgik Amelia desværre ved døden den 25. januar. Efterfølgende har hendes mor udtrykt sin taknemmelighed over for det 'fantastiske personale', der tog sig af Amelia. 

 

Dagens Gossip